Re: Neodevzdané výkazy
Ovšem v tom případě nemůžete opravovat výkzy zarok 2009 ani dělat žádné změny v účetnictví.
Chyby se opravují v aktuálním roce buď v rámci nákladových a výnosových účtů nebo proti HV v aktuálním roce.
Je ze zákona zakázáno otevřít účetní knihy po schválení úč. závěrky.
Takže pokud jste dělali revizi je nutné všechny účty narovnat v rámci aktuálního roku, samozřejmě je třeba ošetřit dopady do daní v původním i aktuálním roku.
Re: Neodevzdané výkazy
Aha děkuji,myslela jsem si,že když se mi HV nezmění,že lze opravit v tom daném roce tedy v roce 2009.Společnost ztratila data a poslední zálohu,kterou našla a použila,tak v ní chybí práce uzávěrka a 4.Q.DPH.Když to dopracovali,zjistili,že je chybná rozvaha,kterou poslali na FÚ.HV se nezměnil,ale rozvaha ano. Takže se raději do toho nepouštět.
Re: Neodevzdané výkazy - opravy
Aha děkuji,myslela jsem si,že když se mi HV nezmění,že lze opravit v tom daném roce tedy v roce 2009.Společnost ztratila data a poslední zálohu,kterou našla a použila,tak v ní chybí práce uzávěrka a 4.Q.DPH.Když to dopracovali,zjistili,že je chybná rozvaha,kterou poslali na FÚ.HV se nezměnil,ale rozvaha ano. Takže se raději do toho nepouštět.
Re: za málo, pěkný večer
>>>>>Dobrý den,prosím o pomoc.Klient si u mě chce nechat
>>>>>udělat "rekonstrukci" účetnictví.Na první pohled jsem
>>>>>zjistila,že poslané výkazi neodpovídají
>>>>>skutečnosti.Když
>>>>>provedu opravu,změni se mi rozvaha,ale HV zůstané
>>>>>stejný.Alespoň doufám.Majitel nechce jít kvůli tomu
>>>>>na
>>>>>kontrolu,tak řekl,že nebude opravené výkazy posílat
>>>>>na
>>>>>FÚ.Jaká pokuta za tento čin hrozí?
>>>>>Děkuji předem všem
>>>>A to jsou výkazy za který rok?.
>>>>Jsou již za období, které je schválené VH?
>>>Výkazy jsou za rok 2009.
>>Při opravách je dobré použít interpretaci Národní
>>účetní rady - jak opravovat chyby
>>http://www.nur.cz/content/view/127/1/
>
>Paní Alen1, děkuju za odkaz, ten článek jsem neznala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 11. 2012 13:54
Dobrý den,prosím o pomoc.Klient si u mě chce nechat udělat "rekonstrukci" účetnictví.Na první pohled jsem zjistila,že poslané výkazi neodpovídají skutečnosti.Když provedu opravu,změni se mi rozvaha,ale HV zůstané stejný.Alespoň doufám.Majitel nechce jít kvůli tomu na kontrolu,tak řekl,že nebude opravené výkazy posílat na FÚ.Jaká pokuta za tento čin hrozí?
Děkuji předem všem