Re: Dovolená po mateřské
Zde v historii to máte milionkrát - nežádáte o proplacení dovolené, ale o čerpání dovolené, na celoroční výměru máte nárok, pokud jste nemarodila (víc jak 100 dní),nemám teď u sebe kalendář, jestli je do 24.5. víc jak 100 dní.
Žádáte před skončením MD, tak aby čerpání navazovalo , před RD. Na čerpání rod. příspěvku to nemá vliv.
Re: Dovolená po mateřské
mat. dovol. se pro účely dovolené počítá jako odprac. doba, takže pokud jste do 24.5. od zač. roku pracovala a nebo jste byla nemocná v této době méně než 100 PD, tak máte nárok na celoroční nárok dovolené
zaměstnavatele požádejte (písemně) o čerpání dovolené (ne proplacení, protože to by Vám nemohl vyhovět, lprotože jste stále v PP!!) od 6.12. do 8.1. Zároveň (nebo později, ale nejpozději do 8.1.) můžete na dalším papíru požádat o čerpání rodič. dovolené (max. do 3 let dítěte). Kopie bych si nechala tím, kdo přebíral (odpovědnou osobou) podepsat, že převzali.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 11. 2012 10:20
Dobrý den, potřebuji radu ohledně proplacení dovolené po skončení mateřské dovolené. 24.5.2012 jsem nastoupila na mateřskou dovolenou, 4.7.2012 se mi narodila dcera se kterou budu do 5.12.2012 na mateřské. Nárok na dovolenou za rok 2012 mám 20 dní. Jak mám sepsat žádost o proplacení dovolené a kolik dní? Děkuji za zodpovězení dotazu.