Re: použití účtů 378 a 379
315/321, 311/315, úhrada 321/221, 221/311. Účtování přes 3.. má i své nevýhody. Když vaše pohledávka nebude uhrazena, nelze na takto účtovanou pohledávku tvořit daňové OP a tím ani nelze daňově odepsat. Z tohoto důvodu je lepší účtovat 5../321, 311/6..
Re: použití účtů 378 a 379
účtování přes 5.. a 6.. určitě není dobré, volte vždy např 378... (přefakturace) jinak uměle navyšujete obrat (pokud půjdete přes 6.. a může Vám to být vytknuto)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
14. 11. 2012 14:04
dobrý den, prosím poradíte mi,
zaplatíme za službu a zároven si ji necháme proplatit od jiné firmy, ta samá částka, nechceme aby to šlo do nákladů ani do výnosů, takže mě bylo řečeno at přijatou a také vystavenou fakturu učtuji přes rozvahové účty,
asi tím paní myslela 378 a 379,
ale který účet je k vystavené a který k přijaté faktuře?
379/321
a
311/378
nejak se mi to nezdá,
úhrady v bance jdou k účtům 311 a 321 a pak by to všechno zustalo na 378 a 379 a navyšovalo by se to,
prosím moc o radu
Klára V.