Prosíme Páju.
Já mám v hlavě, že jsem někde četla, že zaměstnavatel nemusí všem zaměstnancům dát dovolenou nad zákonem stanovených 20 dnů. Pokud by bylo ve vnitřních předpisech ošetřeno, že 5 dnů navíc náleží pouze některým profesím, pak by to mohlo být. Ale nevím, kde jsem to četla a jestli to je pravda, protože i v odborných časopisech nebývají vždy správné informace.
Počkejte ještě, snad se ozve Pája, ten je na danou problematiku odborník, dovolila jsem si ho ve vašem příspěvku oslovit.
Re: Prosíme Páju.
Zaměstnavatel může v délce dovolené mezi jednotlivými zaměstnanci a jejich skupinami diferencovat, kritéria, která zvolí, by neměla mít diskriminační povahu (ten se líbí, ten nikoliv).Jedná se o odchylku od právní úpravy, která je možná nejenom v KS, vnitřním předpisu, ale také v individuálním smluvním ujednání uzavřeném se zaměstnancem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 11. 2012 7:07
Jsme výrobní podnik.Naši zaměstnanci měli 20 dní dovolené + 5 jsme jim dali navíc,když splnili určitá kritéria.Ty máme uvedená ve mzdové směrnici. Můžeme (jako zaměstnavatel) přidat těch pět dní jen určité skupině lidí třeba např. jen výrobním dělnkům apod.?