Re: OT platnost mzd. výměru doruč. pošto
Pracuji u firmy Červinka s.r.o,je to soukr.sektor.Na dokumentu je napsáno Mzdový výměr.
A proč byste se bránila ? Mzdový výměr nijak neovlivníte, je jednostranný akt. Pokud nemáte mzdu sjednánu v pracovní smlouvě, ale mzdovým výměrem, zaměstnavatel může mzdu, při zachování zaručené mzdy, měnit dle svých rozhodnutí.
Mzdový výměr má pro vás pouze informativní charakter.
Stejně tak platí i pro platový výměr - ve státní správě. Mzda je mimo státní správu. Máte totiž v nadpisu mzdový výměr a v textu platový výměr.
Děkuji za odpověď a doplňuji-
Nepracuji ve státní správě.Pracuji u firmy Červinka s.r.o a bránit se chci proto,že mi snížil mzdu z 60kč/hod na 49kč/hod a z toho opravdu s dítětem nepřežijeme.Na samotném dokumentu je uvedeno -MZDOVÝ VÝMĚR.
>>>>Dobrý den,moc prosím o radu.Dnes mi byl poštou
>>>>doručen
>>>>platový výměr-jsem na neschopence,chci se zeptat na
>>>>jeho platnost a zda se proti tomuto můžu bránit a
>>>>jak.Děkuji
>>>
>>>A >>
>>Děkuji za odpověď a doplňuji-
>>Nepracuji ve státní správě.Pracuji u firmy Červinka
>>s.r.o a bránit se chci proto,že mi snížil mzdu z
>>60kč/hod na 49kč/hod a z toho opravdu s dítětem
>>nepřežijeme.
>
>Minimální mzda je pro nejjednodušší práce. Měla byste
>mít zaručenou mzdu, odpovídající práci, kterou děláte.
>Zkuste se podívat do NV č. 567/2006 Sb.
Přesně tak, musíte dostat "zaručenou" mzdu, kromě toho Vám vzniká asi nárok na různé sociální dávky, taky nějaké alimenty asi dostáváte. Nebojte, bude líp.
Výměr stanoví zaměstnavatel v souladu s platnými platovými předpisy., pak platí, pokud je stanoven na činnost,kterou máte v pracovní smlouvě. Změna by měla být vždy oznámena předem , jste-li v PN, účinnost nastane, až začnete pracovat.
To je příšerné, co si ještě zaměstnavatelé dovolují považovat za mzdu... 49/hod, to je úplně likvidační (pro zaměstnance).
Tady máte odkazy na minimální mzdu:
http://www.mpsv.cz/ppropo.php?ID=nv567_2006
Podle platových tříd:
http://www.mpsv.cz/ppropo.php?ID=IPB078#III.5
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 11. 2012 12:28
Dobrý den,moc prosím o radu.Dnes mi byl poštou doručen platový výměr-jsem na neschopence,chci se zeptat na jeho platnost a zda se proti tomuto můžu bránit a jak.Děkuji