Re: konec MD,nástup na RD, kolik dovolen
Ano, to jsem zapomněla napsat, že nejdříve požádá o čerpání ŘD, a bez ohledu na těch pouze 54 dnů bude mít nárok na celých 20 dnů ? (Trochu jsem znejistěla, protože jsem právě zaznamenala názor, že právě z důvodu nedosažení 60 dnů se nárok na dovolenou vypočítává pouze za odpracované dny, tj. 1/12 za každých 21 dnů, tak jsem si to chtěla u vás zkušených ověřit).
Nemám u sebe kalendář, ale jestli bude MD 54 dnů, tak s čerpanou dovolenou za rok 2012 to určitě dá aspoň 60 dnů.
záleží na tom, zda dovolenou za r.2012 už třeba nemá vyčerpanou. Pokud by ji měla vyčerpanou, pak by v březnu 2013 měla nárok pouze na dovolenou za rok 2013 ve výši 2/12 (za 54 dnů). Pokud ale má ještě dovolenou z r.2012 min ve výši 6 dnů,bude nejprve čerpat dovolenou za r.2012 a pak jí vznikne nárok na celých 20 dní dovolené z r. 2013.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 11. 2012 13:02
Dobrý den, vím , že se podobné téma opakovalo už mockrát, tak prosím o shovívavost - zaměstnankyni končí MD 15.3.2013 (následně požádá o RD do 3 let věku dítěte) tzn. že nesplní podmínku odprac. 60 dnů v kalendářním roce (jen 54). Bude tedy mít za rok 2013 nárok pouze na na 2/12 z ročního nároku?
Děkuji .