Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
15. 11. 2012 21:10
Dobrý den prosím o radu.
Mám zjistit jak by to šlo správně udělat.
Máme pracovnici "A" na rodičovské dovolené ( bude se vracet ).
Nastoupilka jako uklidový pracovník. Po čase byla diodatkem změněna pracovní smlouva- vedoucího úklidových pracovníků- přičemž dál uklízela stejně + vedla kolektiv. Zvýšena mzda- též dodatkem -smluvní mzda+ prémie.
Za paní jsme vzali náhradu na dobu určitou paní "B" -za tuto pracovnicipo dobu mateřské, dovolené a rodičovské.
Tak a nyní - když se má paní vrátit z rodičovské vedení by chtělo, aby ve vední zůstala "B".
Protože až když paní "A" odešla na mateřskou tak se zjistilo- že problémy, které byly, za vedení "A", paní "B" nemá.
A funguje to naprosto bez problémů.
Paní "A" by si chtěli nechat, ale jako řadovou uklízečku.
Pokud paní sama odejde- tak taky nevadí.
Nevím jak to udělat, zatím jsem se s tímto nesetkala. (Začala jsem mzdovku- personalistku od nuly- před 2-ma lety- a pořád se učím a studuji).
A nerada bych udělala něco špatně, bohužel jsem převzala agendu, kde bylo vše ve smlouvách, až nyní postupně, se zvyšováním mezd zavádíme mzdové výměry.
Ale jak paní odvolat z vedení- netuším. Chtěla bych to mít správně, samozřejmě má prémie ( ty jsou nenárokové).
Prosím poradíte mi někdo? (Jak ošetřit i do budoucna?, aby vedení nebylo ve smlouvě - příplatek za vedení ve mzd. výměru?)
Děkuji moc.