Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 11. 2012 21:10
Dobrý den prosím o radu.
Mám zjistit jak by to šlo správně udělat.
Máme pracovnici "A" na rodičovské dovolené ( bude se vracet ).
Nastoupilka jako uklidový pracovník. Po čase byla diodatkem změněna pracovní smlouva- vedoucího úklidových pracovníků- přičemž dál uklízela stejně + vedla kolektiv. Zvýšena mzda- též dodatkem -smluvní mzda+ prémie.
Za paní jsme vzali náhradu na dobu určitou paní "B" -za tuto pracovnicipo dobu mateřské, dovolené a rodičovské.
Tak a nyní - když se má paní vrátit z rodičovské vedení by chtělo, aby ve vední zůstala "B".
Protože až když paní "A" odešla na mateřskou tak se zjistilo- že problémy, které byly, za vedení "A", paní "B" nemá.
A funguje to naprosto bez problémů.
Paní "A" by si chtěli nechat, ale jako řadovou uklízečku.
Pokud paní sama odejde- tak taky nevadí.
Nevím jak to udělat, zatím jsem se s tímto nesetkala. (Začala jsem mzdovku- personalistku od nuly- před 2-ma lety- a pořád se učím a studuji).
A nerada bych udělala něco špatně, bohužel jsem převzala agendu, kde bylo vše ve smlouvách, až nyní postupně, se zvyšováním mezd zavádíme mzdové výměry.
Ale jak paní odvolat z vedení- netuším. Chtěla bych to mít správně, samozřejmě má prémie ( ty jsou nenárokové).
Prosím poradíte mi někdo? (Jak ošetřit i do budoucna?, aby vedení nebylo ve smlouvě - příplatek za vedení ve mzd. výměru?)
Děkuji moc.