Re: nezaplacená brigáda
Koukám, že vám nikdo neodpověděl, tal napíšu, co bych udělala já (ale nejsem účetní, jen jsem taky pracovala v podezřelé firmě:).
(Zkoušela jste volat z jiného čísla?) Nejdřív bych tam zašla osobně a zkusila se domluvit. Teprve kdyby se vyjádřili, že to nebudou řešit, nebudou platit apod., tak bych jednala dál.
Potom bych poslala dopis s hlavičkou nějakého právníka (aby to mělo psychologický efekt), určitě máte nějakého známého. A to takový, že jestli mi nezaplatí do X (počet viz níže) dnů, tak podávám návrh na insolvenci.
Protože když je firma v insolvenci, tak vám mzdu vyplatí úřad práce. Ale je tam daná lhůta, kterou jste už možná prošvihla, podívejte se tady:
http://portal.mpsv.cz/sz/obcane/insolvence/ins_prava/
(výňatek: ... rozhodným obdobím je kalendářní měsíc, ... nebo ve kterém byl podán insolvenční návrh, jakož i 3 kalendářní měsíce předcházející tomuto měsíci ...)
No zaměstnavatel samozřejmě nebude chtít, abyste podávala insolvenční návrh, takže vám zaplatí.
A jestli jste tuto lhůtu prošvihla, tak asi leda vymáhat soudně.
Re: nezaplacená brigáda
>Dobrý den, prosím o radu. před prázdninami jsem si při
>škole našla brigádu ve fastfoodu sheriff burger v
>Plzni. zde jsem pracovala 2 měsíce a pak jsem na prázdniny
>3- 4 měsíce odjela do zahraničí (vše po domluvě s
>nadřízeným)
zkusila jste osobně zajít za nadřízeným?
tím, že se po prázdninách vrátím. po návratu
>jsem však zjistila, že ,i nepřišla výplata za 2.
>odpracovaný měsíc, asi 2.500,- tak jsem se snažila
>všemožnými způsoby kontaktovat vedení,
kdo je provozovatel ?
ale na emaily mi nebylo
>odpovězeno, a telefon mi nikdo nebere, i když zkouším
>volat několikrát denně. Mám podepsanou dohodu o
>provedení činnosti, ale nemám žádný výpis hodin, kdy jsem
>tam skutečně byla, v provozovně jsem se ale vždy
>zapisovala, a ještě se mé příchody a odchody zaznamenávali
>pomocí snímače otisků prstů.
>
>nevím si již rady jak dále postupovat, svých peněz se
>ovšem nechci vzdát.
>
>Děkuji za jakoukoliv pomoc
>Veronika Jandová
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 11. 2012 17:40
Dobrý den, prosím o radu. před prázdninami jsem si při škole našla brigádu ve fastfoodu sheriff burger v Plzni. zde jsem pracovala 2 měsíce a pak jsem na prázdniny 3- 4 měsíce odjela do zahraničí (vše po domluvě s nadřízeným) tím, že se po prázdninách vrátím. po návratu jsem však zjistila, že ,i nepřišla výplata za 2. odpracovaný měsíc, asi 2.500,- tak jsem se snažila všemožnými způsoby kontaktovat vedení, ale na emaily mi nebylo odpovězeno, a telefon mi nikdo nebere, i když zkouším volat několikrát denně. Mám podepsanou dohodu o provedení činnosti, ale nemám žádný výpis hodin, kdy jsem tam skutečně byla, v provozovně jsem se ale vždy zapisovala, a ještě se mé příchody a odchody zaznamenávali pomocí snímače otisků prstů.
nevím si již rady jak dále postupovat, svých peněz se ovšem nechci vzdát.
Děkuji za jakoukoliv pomoc
Veronika Jandová