Re: nedokončená výroba
Sledovala jsem náklady na jednotlivé stavby, které v roce 2012 již byly zaúčtovány, včetně přímých mezd a výrobní režie - a v této výši jsem tvořila nedokončenou výrobu.. V účetnictví musí náklady odpovídat výnosům, a to v každém uzavíraném období. Také kontroly to takhle zajímá... Na nedokončené stavby nemáte tržby, tak musíte účtovat jiné šestky - aktivaci nedokončené výroby.
A jaké výnosy používala, když na nedokončenou výrobu žádné neměla? Mzdy, které dělníci odpracovali přímo na stavbě, jsou součástí kalkulace zakázky, rovněž tak výrobní režie a můžete o to zvýšit nedokončenou výrobu. Systém kalkulace je na Vás, měl by být popsán ve vnitřní směrnici.
Nechápu, když se stavba vyfakturuje, již to není nedokončená výroba. A jestli motala hotové stavby (602) a nedokončené stavby (náklady), pak je to špatně. Nemáte přehled, kolik která stavba skutečně stála a kolik na ni byl zisk.Změňte pro svůj klid systém vedení zakázek a účtování NV. Určitě ke konci roku 2012 zaúčtujte do výnosů jen skutečně nedokončené zakázky s obhajitelnými náklady, jinak zkreslujete základ daně
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 1. 2013 9:36
Dobrý den, prosím nemohl by jste mi někdo poradit jak se dělá nedokončená výroba ve stvebnictví, nastoupila jsem do stvební firmy a potřebuji ji udělat za rok 2012,jsem začátečník v účtování, děkuji