Pracovní sml.na dobu určitou 3x po sobě

• (neregistrovaný)

21. 1. 2013 19:04

Dobrý den, prosím moc o radu. V současné době zastupuji za kolegyni učitelku MŠ, která v březnu odchází na MD. Mám ale už od zaměstnavatele 3 sml. na dobu určitou. Vždy, když je kolegyně na nemocenské mám novou další smlouvu, kde je uvedeno po dobu nemoci té paní. Vím, že zaměstnavatel se mnou může uzavřít sml. na dobu určitou nejvýše 2x.(snad to ještě platí). Mohu nyní zaměstnavateli podat písemné oznámení o tom, že trvám na tom, aby mě zaměstnával a tím by měla být smlouva automaticky na dobu neurčitou, jestli se nemýlím. Ale mám strach, že pak mě mohou vyhodit ve zkušební době, jelikož MŠ je nově otevřena od září a všechny učitelky mají smlouvy na dobu určitou - na rok. Jediná já bych tedy měla na dobu neurčitou, což by pro zaměstnavatele asi nebylo tak výhodné. (Bohužel ne mou vinou, ale vinou účetní, která mi smlouvy psala.) Nevím, jak mám postupovat. Ani nevím, jak to mám se zkušební dobou, v každé nové smlouvě je uvedeno na dobu 3 měsíce, takže se mi vždy při nové smlouvě začíná zkušební doba od začátku.. nebo je to tak, že zk. doba běží od první smlouvy i v době, kdy kolegyni nezastupuji. Vůbec nevím, bojím se abych o práci díky špatné smlouvě nepřišla. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat? Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 1. 2013 20:04

Katka2 (neregistrovaný)

Re: Pracovní sml.na dobu určitou 3x po s
      Smlouvu na dobu určitou můžete mít 3x. A jestli jsem to dobře pochopila, tak co bylo před 1.1.1012 se nepočítá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).