Re: zástup za zaměstnankyni, která ukonč
Váš pracovní poměr skončil dnem skončení pracovního poměru paní xy. Zápočtový list je firma povinna vystavit, nikoliv vám zaslat. Pokud vám ovšem vznikl nějaký nárok na dovolenou, ta měla být proplacena . O rodičovskou dovolenou žádat nemůžete, protože již nejste zaměstnancem firmy.
Re: zástup za zaměstnankyni, která ukonč
aha děkuji, žádná dovolená mi proplacena nebyla, za dobu čerpání mateřské dovolené mi určitě vznikl nějaký nárok, paní xy ukončila pracovní poměr v době kdy já jsem byla víc jak 4 měsíce (3 celé kalendářní určitě) na mateřské dovolené. Mám si tedy ve firmě vyzvednout zápočtový list a požádat o doplacení dovolené ?? Ještě mě napadlo, co když se mnou ,,zapomněli ,,pracovní poměr ukončit - vystavit zápočtový list - zjistím to nějak třeba na zdravotní pojištovně ?? A v případě, že by firma opomněla se mnou pracovní poměr ukončit - můj pracovní poměr stále trvá ??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 1. 2013 11:59
Dobrý den, mám smlouvu jako zástup za paní xy, po dobu její mateřské a rodičovské dovolené. Během její nepřítomnosti jsem také nastoupila na mateřskou dovolenou. Nyní jsem zjistila, že paní xy před pár měsíci ukončila pracovní poměr dohodou. Mě teď končí mateřská dovolená a nastupuji na rodičovskou. Z firmy jsem nedostala, žádnou informaci - zápočtový list ani my nebyla proplacena dovolená při případném ukončení pracovního poměru dnem kdy ukončila paní xy. Můj pracovní poměr tedy dále trvá ?? Jsem na dobu neurčitou nebo jak to je ? Nevím teď jestli mám firmu žádat o proplacení dovolené po skončení mateřské dovolené a zažádat o poskytnutí rodičovské dovolené? Nebo mi firma může sdělit, že můj pracovní poměr skončil již před několika měsíci dnem ukončení poměru paní xy ? Moc děkuji za odpovědi