Re: vyúčtování daně z příjmu ze závislé
Řádek 06 je přeplatek z ročního zúčtování za rok 2011 který vznikl ze záloh. Řádek 06a je přeplatek z ročního zúčtování za 2011, který vznikl z bonusu na děti. Do tabulky zapíšete , kdy jste přeplatek z RZ vyplatili. Pokud jste provedli RZ a vyplatili ve mzdách za únor, napíšete do prvního sloupečku březen a do druhého v jaké částce. Pokud jste si v průběhu 2012 požádali FÚ o vrácení přeplatku, zapíšete do sl. 3 a 4.
Př. mám 1 zaměstnance, kterému bylo v průběhu roku sraženo 12000 na zálohách. Provedu RZ a díky slevě na manželku a bonusu na dítě, (které neuplatňoval měsíčně), vrátím zaměstnanci 12000 ze záloh a 11000 bonus. 12000,- uvedu do ř. 06 a 11000,- do 06a
Re: vyúčtování daně z příjmu ze závislé
Nene jen přeplatek ze záloh. Je ř.06 a pak je tabulka u které je napsáno: z toho vráceno... Takže jen z ř. 06
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 1. 2013 19:23
Vysvětlil by mi, prosím někdo co jde do ř.06 a 06a na 1.str. vyúčtování daně z př. ze záv.činnosti? a co uvést do tabulky mez těmito dvěma řádky, myslím hodnotu? Nejsem si jistá, jestli mně to tam program háže správně, tak bych si to chtěla ujasnit a překontrolovat.
díky.