Re: kontokorent - splácení
V DE se nic neúčtuje, pouze se evidují příjmy a výdaje a u nich jejich daňová uznatelnost. Předkontace se nedělá. Je úplně jedno, zda jde o účet nebo hotovost. Příjmy a výdaje, které ovlivňují daň (úroky, prodej, nákup), budete sčítat zvlášť a příjmy a výdaje, které daň neovlivňují (převody mezi účty, vklady a výběry pro osobní spotřebu, sociální a zdravotní pojistné) budete též sčítat samostatně, abyste na konci roku mohli spočítat, že je vše sečtené správně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Levné nákupy z Číny končí. Od července platí nové clo na všechny malé zásilky
Žena okamžitě přišla o dávky kvůli cizí chybě v platbě výživného
Tisíce seniorů to netuší. Letos jim propadne řidičák
Vibe coding: Proč vám tahle dovednost zachrání místo u stolu nebo vás posadí do čela
Doplňující údaje zaměstnavatele pro JMHZ – podrobný manuál
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
28. 1. 2013 23:53
Dobrý den,
Vedu DE a měla jsem kontokorent na běžném účtu – čerpání do mínusu.
Jelikož jsem nesplnila podmínky, banka mě kontokorent zrušila a převedla dluh na úvěrový účet.
1/Na výpisu z běžného účtu se částka objevila nejprve 13 000.- plusem v kreditním obratu, ten týž den 13 000.- mínusem v debetním obratu a znovu týž den plusem 13 000.- v kreditním obratu.
2/Na výpisu z úvěrového účtu -13 000.- mínusem v debetním obratu, pak plusem 13 000.- v kreditním obratu a zase mínusem 13 000.-v debetním obratu, vše zase v jeden den.
Můžete mě prosím poradit jak účtovat o převodech z účtu na účet a jaké použít předkontace.
3/Je zde ještě položka účetní inkaso – také nevím kam zaúčtovat.
4/Splácení úvěru
děkuji