Re: hlášení čísla účtu na FÚ
Já taky tak dopadla - jedna úřednice řekla, že né, druhá ano
takže buď si to najdeme v zákoně nebo v metodických pokynech
anebo nejjednodušší bude poslat formulář na FU - nehledejte v tom logiku - vždyť to schvalují lidi, kteří ničemu nerozumí .....
Papír vyplním, to je to nejmenší, ale jak má pak člověk věřit informacím, když Vám řekne každý něco jiného na stejném úřadě.
Zuzas,
máme demokracii, ne? Můžete si dělat co chcete.
Předpisy v současné době tvoří nešťastníci na ministerstvech podle zadání nekompetentních ministrů. Hlavně se to musí udělat do druhého dne a musí tam být prostor pro Frantu, který potřebuje zrovna takové znění zákona. No a pak to schvaluje množina 281, která je také nekompetentní, zčásti odsouzená, z části čekající na trestní stíhání. Z největší části bohužel stíhána nebude.
V této situaci chtít po nějaké úřední osobě na ÚzP, aby Vám odpověděla na něco, o čem zhola nic neví, je projev nemístného optimismu.
Důležité je zdraví!
Já bych registraci vyplnil, pokud máte více účtů, tak bych nechal zveřejnit jen jeden.
Důležité je také odstranit z OR podpisové vzory, protože lze předpokládat, že se najdou šikulkové, kteří se na základě zveřejněných čísel účtů a na základě zveřejněných podpisových vzorů v OR pokusí účty vyluxovat.
Mějte hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 1. 2013 15:24
Dobrý den, nedalo mi to a zeptala jsem se na 2 FÚ mailem jak je to s hlášením čísla účtu, zda musím něco hlásit, když tam už účet nahlášený mám. Přijde mi divné, vyplnovat formulář změnový , když nic neměním a odpověd je z FÚ Praha 2 - nic nemusím dělat, automaticky se vezme to co tam máme a z Praha 10 je odpověd, že musím tento změnový list vyplnit a zaslat i když se nic nemění.
Co na to říct? a co mám tedy udělat?