Reklamace kávovaru-jak postupovat?

• 1. 2. 2013 18:57

Prosím o radu. V dubnu 2011 jsme zakoupili do domácnosti autom. kávovar De Longhi. Po 10 měsících provozu se objevila první závada, přístroj byl zanesen vodním kamenem i přes pravidelné odvápňování, které jsme prováděli podle návodu výrobce. V autorizovaném servisu bezplatně přístroj vyčistili.
    Zhruba po dalších 10 měsících se závada opakovala. V servisu nám technik sdělil, že kávovar opraví, ale je tak zanesený, že musí vyměnit nějaký díl uvnitř a máme zaplatit 2 000 Kč. Toto jsme odmítli, protože záruční doba ještě trvá. Mezi čtyřma očima nám technik řekl, že tyto kávovary nejsou dělané na tak tvrdou vodu, která je v ČR. Obrátili jsme se i na dovozce DeLonghi v Praze, protože firma Nay elektro, u které byl kávovar zakoupen, je v insolvenci. Dovozce si nechal zaslat protokoly ze servisu, ale zatím se neozval. Prosím, jak máme dále postupovat, kde máme správně uplatnit reklamaci, na konci dubna končí záruční lhůta a já mám obavy, abychom ji neprošvihli. Neradi bychom přišli o cca 13 tis. za které jsme kávovar koupili. Moc děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 2. 2013 10:37

Marcela Z. (neregistrovaný)

Re: Reklamace kávovaru-jak postupovat?
      obracíte se se svýnm dotazem na fórum, kde se běžně rozebírají problémy a dotazy kolem účetnictví a daní. Takže zkuste poradny jiného typu. Osobně bych se opakovaně se svojí reklamací snažila dostat k ofic. dovozci kávovarů do ČR a ním reklamaci řešila. Na druhou stranu - jemné porýpnutí, proč jste neřešili nějaké změkčení vody pro kávovar, když se poprvé závada objevila?

• 2. 2. 2013 20:49

Megy

Re: Reklamace kávovaru-jak postupovat?
      Děkuji za reakci. Zadala jsem svůj dotaz na toto fórum, proto že jsem viděla podobný dotaz k problematice reklamace chvilku přede mnou. Myslela jsem, že se třeba i zde najde někdo, kdo zná zákon na ochranu spotřebitele a uměl by poradit. Jen reaguji na Vaše, jak píšete "porýpnutí". Uvnitř přístroje je kolečko, kterým se nastavuje stupeň tvrdosti vody, a to jsme měli správně. Spíše bych to viděla na šmejd Made in Italy (vyrobeno v Číně) :-) Ještě jednou děkuji za reakci a hezký zbytek víkendu :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).