ELDP - prosím o radu

• (neregistrovaný)

2. 2. 2013 14:23

Dobrý den, když je PP zrušen ke dni 19.12.2012, tak je to bráno tak, že 19.12. je ještě pracovní docházka?
    V ELDP mám:
    1.10.-19.12.12
    VD 18 (12 měsíc NV), NV bylo ještě 6 dní v 11.měs., ale to se do VD neuvádí, je to tak?
    Ve 12.měs bude X, má být ještě někde?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 2. 2013 14:00

inzinyrka (neregistrovaný)

Re: ELDP - prosím o radu
      Pokud rozvazujete PP, je to vždy ke dni, který byl posledním pracovním dnem zaměstnance, tedy např. 30.9. Mnohokrát jsem viděla při své práci stupidně ukončený PP k 1.
      Proč uvádíte NV do vyloučených dob? To platí jen pro nemocenské pojištění, v důchodovém není NV vyloučenou dobou. Co dělal toho 19.12.?

• 3. 2. 2013 20:49

pipa (neregistrovaný)

To je právě problém, že se zaměstnancem jsme podepsali žádost o NV do 18.12. a ukončení je k 19.12. Tím pádem teď máme špatně odvod na ZP, protože NV mělo být do 19.12. A tu vyloučenou dobu mi právě vyjíždí program a já nevím proč? NV se tedy do vyloučených dob neuvádí ani v případě, že trvalo celý měsíc?
      Nezlobte se za dotazy, odešel nám mzdový, tak to teď musím dát dohromady já :-(

• 3. 2. 2013 21:14

inzinyrka (neregistrovaný)

NV se uvede do vyloučené doby na přílohu k žádosti o nemocenskou dávku, na ELDP se promítne jenom v případě, že by trvalo celý měsíc (byl by X); pokud trvá 18 dní z 19, zřejmě to vykazuje X, protože v 12/12 neměl započitatelný příjem. VD to ale pro úžel důchodového pojištění není v žádném případě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).