Re: ELDP - prosím o radu
Pokud rozvazujete PP, je to vždy ke dni, který byl posledním pracovním dnem zaměstnance, tedy např. 30.9. Mnohokrát jsem viděla při své práci stupidně ukončený PP k 1.
Proč uvádíte NV do vyloučených dob? To platí jen pro nemocenské pojištění, v důchodovém není NV vyloučenou dobou. Co dělal toho 19.12.?
To je právě problém, že se zaměstnancem jsme podepsali žádost o NV do 18.12. a ukončení je k 19.12. Tím pádem teď máme špatně odvod na ZP, protože NV mělo být do 19.12. A tu vyloučenou dobu mi právě vyjíždí program a já nevím proč? NV se tedy do vyloučených dob neuvádí ani v případě, že trvalo celý měsíc?
Nezlobte se za dotazy, odešel nám mzdový, tak to teď musím dát dohromady já :-(
NV se uvede do vyloučené doby na přílohu k žádosti o nemocenskou dávku, na ELDP se promítne jenom v případě, že by trvalo celý měsíc (byl by X); pokud trvá 18 dní z 19, zřejmě to vykazuje X, protože v 12/12 neměl započitatelný příjem. VD to ale pro úžel důchodového pojištění není v žádném případě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 2. 2013 14:23
Dobrý den, když je PP zrušen ke dni 19.12.2012, tak je to bráno tak, že 19.12. je ještě pracovní docházka?
V ELDP mám:
1.10.-19.12.12
VD 18 (12 měsíc NV), NV bylo ještě 6 dní v 11.měs., ale to se do VD neuvádí, je to tak?
Ve 12.měs bude X, má být ještě někde?
Děkuji.