Exekuce opět

• (neregistrovaný)

5. 2. 2013 12:47

Dobrý den, prosím mám k Vám následující dotaz.
    Zaměstnanec je podruhé ženatý, s druhou manželkou má 1 dítě. Z předchozího manželství má 2 děti. Na tyto dvě děti mu srážím běžné výživné na základě dohody o srážkách Kč 3.500,--,beru to teda jako přednostní pohledávku. Nyní v lednu na něj přišla nepřednostní exekuce.
    Jeho čistá mzda za leden činí 14.801,--/vzhledem k ošetřovnému-jinak má cca 20.000,-- Kč/.
    Vychází mi nezabavitelná částka 13.021,-- /manželka + všechny 3 děti/. Zbylých 1.780,-- Kč pošlu na úhradu běžného výživného. Na nepř. exekuci nic. Nebo je nezabavitelná částka 10.999,--/manželka + 1 dítě/. A pošlu tedy na výživné 3.500,-- Kč a na nepř. pohl. 302,-- Kč? Moc děkuji za Vaši pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 2. 2013 12:58

RenataH (neregistrovaný)

Re: Exekuce opět
      na nepř.nic, na výživné pošlete 1780, ale upozorněte ho, že mu vzniká dluh na výživném, který by si měl sám zaplatit

• 6. 2. 2013 9:25

Marie K. (neregistrovaný)

Teď mi jedna daňová poradkyně řekla, že mám zaplatit 3.500 na výživné a na nepř. pohl. 302????

• 6. 2. 2013 11:17

RenataH (neregistrovaný)

ale vy mu nesrážíte výživné na základě exekuce, vy mu je srážíte na základě dohody. To je rozdíl, který asi daňová poradkyněn nezaznamenala.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).