Re: úroky z úvěru - dům není ve vlastnic
Bytů, ne domů. To by muselo jít o byt, ne o rodinný dům, který vlastní někdo jiný. Přiznám se, bych v tom sama potřebovala mít zcela jasno, RZD se blíží.
Podle Vás stačí ho hlavně užívat, i když dům vlastní někdo jiný? Napíš čestné prohlášení, že ho užívá? Já mám stále zafixované, že dům musí vlastnit nebo spoluvlastnit. Pokud je v tom domě byt, tak ten může být v nájmu.
Re: úroky z úvěru - dům není ve vlastnic
e) údržba 61) a změna 32) stavby bytového domu, rodinného domu nebo bytu ve vlastnictví podle zvláštního právního předpisu a bytů v nájmu nebo v užívání,
tady jasně píšou...ve vlastnictví ....
(4) V případě, že účastníky smlouvy o úvěru na financování bytové potřeby je více zletilých osob,62) uplatní odpočet buď jedna z nich, anebo každá z nich, a to rovným dílem. Jde-li o předmět bytové potřeby uvedený v odstavci 3 písm. a) až c) a e), může být základ daně snížen pouze ve zdaňovacím období, po jehož celou dobu poplatník předmět bytové potřeby uvedený v odstavci 3 písm. a) až c) vlastnil a předmět bytové potřeby uvedený v odstavci 3 písm. a), c) a e) užíval k vlastnímu trvalému bydlení nebo trvalému bydlení druhého z manželů, potomků, rodičů
a tady zase píšou, že vlastnit nemusí
projednávala jsem to s daňařem, a ten mi řekl..mají to napsaný špatně :-)))...ale asi by to neprošlo..prostě musí být vlastníkem
takže si asi můžeme vybrat, já bych to neriskla
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
5. 2. 2013 14:35
Dobrý den, zaměstnankyně přinesla kopii úvěrové smlouvy (uzavřela ji ještě za svobodna) za účelem údržby, změny rodinného domu. V domě bydlí se svým manželem a matkou. Tento dům má ale ve vlastnictví jen její matka, která se později stala spoluúčastník úvěrové smlouvy, ale úroky neuplatňuje.
Může tedy naše zaměstnankyně uplatnit úroky z úvěru, když dům není v jejím vlastnictví??
Děkuji.