Rozhodné období prosím

• (neregistrovaný)

11. 2. 2013 7:43

prosím jaké je rozhodné období pro výši průměrného výdělku pro dávky v nezaměstnanosti, zaměstnán byl od 2.5.2012- 31.12.2012, a mě to v programu ukazuje, že od 17.-30.9.2012 je rozhodné období, je to správně ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 2. 2013 7:46

jasná. (neregistrovaný)

Re: rozhodné období prosím
      Budete počítat z průměru pro výpočet náhrad spočítaného ze 3. čtvrtletí 2012, aktuální průměr pro výpočet náhrad v den ukončení PP.

• 11. 2. 2013 7:55

kaculinka123 (neregistrovaný)

prosím rozumím tomu tedy tak, že opravdu to rozhodné období je 3.čtvrtletí a ta částka co se mi ukazuje v počítači, tak tu napíšu na tiskopis pro zaměstnance na úřad práce ? nevím co myslíte tím aktuální průměr pro výpočet náhrad v den ukončení pp.Děkuji za trpělivost.

• 11. 2. 2013 8:16

jasná. (neregistrovaný)

Vezmete průměr pro výpočet náhrad, který jste měla v prosinci (průměr, kterým jste proplácela dovolenou) x týdenní prac. doba x kooficient 4,348 = průměrný hrubý měsíční výdělek. A z něj pak spočítáte čistý výdělek. Výpočet jako u běžné mzdy = hrubá - SP - ZP - daň (pokud měl daňové slevy, uplatníte je) - nepočítáte daň. bonus.
      Můžete napsat potřebné údaje, překontroluji vám výpočet.

• 11. 2. 2013 8:22

kaculinka123 (neregistrovaný)

děkuji,jste hodná, jen výpočítat to umím,jen mi šlo o to rozhodné období,jestli do 3.čtvrtletí je správné, a dospěla jsem k názoru,že ano.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).