Re: Exekuce- moc prosím
Výpočet máte dobře. ano,jste povinna strhnout z lednové výplaty a zatím deponovat. Pošlete až obdržíte nabytí právní moci.
vyplňte co chtějí, co se týče výše mzdy jim napište lednovou s tím, že z-nec nastoupil až v lednu, nemůžete tedy vyplňovat za minulé 3 měsíce.
Moc děkuji za odpověď, napíšu jim tedy výši čistého výdělku za leden a že zaměstnanec pobírá mzdu v hotovosti.A ještě prosím jeden dotaz, pokud má zaměstnanec zálohu na mzdu, počítám mu exekuci z čisté mzdy bez sražené zálohy a hlídám jestli mu zbývá nezabavitelná částka nebo z čisté mzdy po odečtení zálohy. Já se z toho člověka zblázním neustále chce zálohy a přitom má exekuce. Děkuji za odpověď.
Pokud jste mu dali zálohu než přišla exekuce, tak počítáte srážku z čisté mzdy po odečtení té zálohy. další srážky už budou ale i z té zálohy
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
11. 2. 2013 10:23
Dobrý den,prosím Vás,
30.11.2012 nám přišel exekuční příkaz pro zaměstnance,který byl u nás zaměstnán do 31.10.2012 a od 1.11.2012 do 1.1.2013 byl v evidenci ÚP a od 2.1.2013 jsme ho přijali opět do PP.Tento příkaz ještě nenabyl právní moci . Já jsem mu povinna zadržet mzdu za leden 2013 a až nabyde právní moci, zaslat částku na účet exekutora? Ještě prosím k výpočtu, čistý příjem byl 15.515,- Kč, pán je bez manželky a nemá žádné jiné vyživovací osoby, vyšlo mně 3.032,- Kč + 353,- ( částka zabavitelná bez omezení ),ze mzdy mu bude sraženo 3.385,- Kč ?
V exekučním příkazu požadoval ve lhůtě do 8 dnů oznámit průměrnou výši čisté mzdy povinného za poslední 3 kalendářní měsíce a zda jsou prováděny další srážky ze mzdy,jakým způsobem je mzda vyplácena a pokud je vyplácena na účet, chce jej identifikovat. Chtěla jsem se zeptat ,zda mu to mám posílat, pokud zaměstnanec neodpracoval 3 měsíce, nebo jestli mu poslat pravděpodobný průměrný čistý výdělek. Děkuji za odpověď.