Předčasně zruš.pojistka-doklad

• (neregistrovaný)

11. 2. 2013 12:10

Vidím, že jste neřešili ještě případ, který jsem popisovala dnes níže,nevadí, budu zkoumat dál. Ale - jak řešíte předčasně zrušenou pojistku a není vyplaceno odbytné ani kapitálová rezerva a je uzavřena nová ŽP na toho samého pojistníka - věříte tomu co říká, že nebylo vyplaceno nic ..? Pojišťovna nedává žádné potvrzení, že tomu tak bylo

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 2. 2013 12:31

jasná. (neregistrovaný)

Re: předčasně zruš.pojistka-doklad
      To už není váš problém, to je problém zaměstnance.

• 11. 2. 2013 14:28

jo (neregistrovaný)

to zní pěkně, ale pakliže se poté prokáže, že bylo odbytné vyplaceno a já jsem mu přesto provedla RZ a on u nás už nepracuje, bude to FÚ vymáhat na firmě, ne na tom člověku a firma může následně na bývalém z-ci, takže pak by to sice nebyl můj problém, ale probém firmy a to mi také není jedno :-(

• 11. 2. 2013 18:12

JirkaZ (neregistrovaný)

Paní Jasná tím určitě myslí, že dodanění předčasně zrušeného pojištění je příjmem dle par. 10 ZDP a tedy je zaměstnanec povinen si podat daňové přiznání.

Mimchodem - nevěřím, že o trušení pojistky neexistuje žádný dokument.

• 11. 2. 2013 20:36

beta (neregistrovaný)

to je těžké, co znám případ - zaměstnanec uplatňoval odečty na životní pojištění, další rok řekne, že mu pojišťovna neposlala Potvrzení a že tedy nechce uplatňovat pojistku a požádá o RZ, přitom pojistku zrušil, ale k tomu už se nepřiznal - i takový případ měla kolegyně ... Mzdové v tomto nejsou chráněny :-( protože FÚ při prokázání předčasně zrušené ŽP to napálí zaměstnavateli a ty se starej - nikoliv zaměstnanec, který už může být za horami ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).