Pracující důchodce

• (neregistrovaný)

11. 2. 2013 12:17

Dobrý den,
    pokud starobní důchodce v důchodu nadále pracuje normálně na HPP, za jakých podmínek může na OSSZ požádat o zvýšení důchodu?(popřípadě po jaké době, co doložit, kde bych vyčetla v zákoně?).
    Máme dlouhodobě zaměstnaného důchodce, který díky nemožnosti uplatnit od r. 2013 slevu na dani bude brát méně než ostatní zaměstnanci..za stejně odvedenou práci-připadá mi nespravedlivé. Tak prosím poraďte, zda má možnost alespoń požádat o zvýšení důchodu... Díky předem

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 2. 2013 12:28

jasná. (neregistrovaný)

Re: pracující důchodce
      O přepočet důchodu si může požádat, pokud má pojištěných 2x 360 dní jako starobní důchodce. Tzn. pokud má již jako starobní důchodce odpracované 2 roky.
      Ano, prac. důchodci nemají slevu na poplatníka a vám se to zdá nespravedlivé. Mi se zase zdá nespravedlivé, že starobní důchodci pracují a lidé v produktivním věku nemohou sehnat práci, protože volné místa jsou obsazená starobními důchodci......

• 11. 2. 2013 12:57

Lenka111 (neregistrovaný)

Souhlásím s tím, že lidé v produktivním věku jsou na pracáku a starobní důchodci jim "zabírají" místo.

• 11. 2. 2013 16:47

Vilma (neregistrovaný)

Jenomže řadu prací, které vykonávají ti důchodci, by mladí z pracáku nedělali, jako na př. úklid atd.

• 11. 2. 2013 16:53

anonymm (neregistrovaný)

Souhlasím, ani moje děti něchtějí dělat to, co já dělám ve své firmě. Tak potom babo raď. Nikomu místo nezabírám a stejně si neodečtu, že? Ale hlavně zdraví, snad se to "někdy" zlepší, já už toho nedožiju, ha ha.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).