Přiznání DPFO - mám dát kopii smlouvy

• (neregistrovaný)

11. 2. 2013 17:23

Dobrý den, podávám si sám přiznání k DPFO a uplatňuji slevu na zaplacené životní pojištění , které jsem uzavřel 8/2012 na základě potvrzení od pojišťovny. Mám dát jako přílohu přiznání kopii této smlouvy nebo nemusím ... ?? Děkuji .

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 2. 2013 19:42

v.e.n.d.y.

Re: Přiznání DPFO - mám dát kopii smlouv
      Jako přílohu přidáte jen originál potvrzení od pojišťovny o výši zaplaceného pojištění. Kopii nepřikládáte, FÚ si ji v případě kontroly a pochybností vyžádá sám.

• 11. 2. 2013 20:14

BožNekon (neregistrovaný)

mám jiný názor - přiložte kopii smlouvy o životním pojištění, protože i FÚ musí prozkoumat, zda je splněna podmínka na uplatnění slevy, stejně tak jako mzdová by si to měla ověřit...

• 12. 2. 2013 9:30

Maxx (neregistrovaný)

Je rozdíl, jestli dává přiznání sám (a je v kontaktu přímo s FÚ) a nebo jestli si nechá udělat roční zútování.

Mzdová musí ověřit. Pracovník už nemusí být zaměstnán až přijde kontrola a bude chtít vidět smlouvu.

Pokud podává sám - FÚ sám zkontaktuje v případě nejasností. Zatím po mě chtěl FÚ pouze kopie smluv na úroky z úvěrů (a jen u vyšších částek). U odpočtů na penzijko a životko jsem se tím ještě nesetkala.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).