Fa ze Slovenska

• (neregistrovaný)

12. 2. 2013 10:47

Jeli jsme vystavovat na Slovensko. V roce 2012 vystavena zálohová fa od dodavatele. Fa jsme uhradili a oni nám zaslali doklad o přijaté platbě s poznámkou daňový doklad a s poznámkou o dodanění. Po uskutečnění výstavy nám zaslali fakturu-není na ni uvedeno, že jde o daňový doklad a zúčtovali nám tam zálohu. Ani není uvedeno nic o dodanění.
    Myslela jsem, že zahraniční fa se do přiznání o dodanění uvádějí až konečným vyúčtováním a ne jak v tuzemsku po přijaté platbě. Ale na Slovensku podle § 19 ZDPH prý je to to samé jako u nás. Nejsem si tak úplně jistá.
    Myslela jsem si že zdan. plnění při dodání zboží do EU a uvedení do přiznání je vystavení daňového konečného dokladu. Prosím o názor.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 2. 2013 11:04

výst. (neregistrovaný)

Re: fa ze Slovenska
      teď se dívám do zákona a jde o § 24a? potom by to asi tak bylo..
      Ale teď jsem z toho zmatená - vystavím zálohu na Slovensko na prodej zboží, zálohu uhradí a já musím udělat doklad o přijaté platbě pokud zboží neodejde v tom samém měsíci? Jsme měsíční plátci. V Česku to dělám autoimatick ale rámic EU?

• 12. 2. 2013 11:35

alli (neregistrovaný)

u služeb z EU musíte provést samovyměření buď k DUZP nebo ke dni přijetí platby dle §24a
      přo dodání zboží do EU dle §64 po úhradě nevystavujete DD k přijaté platbě, ale až DD po dodání

• 12. 2. 2013 11:49

výst. (neregistrovaný)

už je mi to jasné - moc díky za Váš čas - úplně mě polilo - ale někdy se tak zaseknu, že fak nevím :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).