Re: fa ze Slovenska
teď se dívám do zákona a jde o § 24a? potom by to asi tak bylo..
Ale teď jsem z toho zmatená - vystavím zálohu na Slovensko na prodej zboží, zálohu uhradí a já musím udělat doklad o přijaté platbě pokud zboží neodejde v tom samém měsíci? Jsme měsíční plátci. V Česku to dělám autoimatick ale rámic EU?
Re: fa ze Slovenska
už je mi to jasné - moc díky za Váš čas - úplně mě polilo - ale někdy se tak zaseknu, že fak nevím :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
12. 2. 2013 10:47
Jeli jsme vystavovat na Slovensko. V roce 2012 vystavena zálohová fa od dodavatele. Fa jsme uhradili a oni nám zaslali doklad o přijaté platbě s poznámkou daňový doklad a s poznámkou o dodanění. Po uskutečnění výstavy nám zaslali fakturu-není na ni uvedeno, že jde o daňový doklad a zúčtovali nám tam zálohu. Ani není uvedeno nic o dodanění.
Myslela jsem, že zahraniční fa se do přiznání o dodanění uvádějí až konečným vyúčtováním a ne jak v tuzemsku po přijaté platbě. Ale na Slovensku podle § 19 ZDPH prý je to to samé jako u nás. Nejsem si tak úplně jistá.
Myslela jsem si že zdan. plnění při dodání zboží do EU a uvedení do přiznání je vystavení daňového konečného dokladu. Prosím o názor.