Datová schránka - OSVČ

• (neregistrovaný)

13. 2. 2013 15:13

Dobrý den,
    mám dotaz. Jsem podnikatelka OSVČ. Vlastním datovou schránku i elektronický podpis. Mohu odeslat Přehledy pro OSSZ a VZP za rok 2012 přes datovou schránku? Mohu přiložit soubor v pdf formátu? Nebo musí být *.xml soubor? Daňové přiznání jsem vyplnila na daňovém portále, podepsala, odeslala, vytiskla potvrzení o odeslání, ale pro OSSZ a pro VZP jsem tuto možnost nenašla. PRoto se ptám, jestli lze přes datovou schránku. Děkuji moc za info A.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 2. 2013 15:22

vladík (neregistrovaný)

Re: Datová schránka - OSVČ
      Můžete, jen některé OSSZ nechtějí *pdf jiné *xml, myslím, že ZP jsou na tom lépe, je to průzkum bojem. Pokud pošlete DS nemusíte podepisovat elektronickým podpisem, OSSZ a VZP lze také odeslat v *pdf mailem podepsané elektronickým podpisem. Jen více, však je tu moderní techniku naučíme používat!

• 13. 2. 2013 15:26

Anka2 (neregistrovaný)

:-))) Kéž by. A jak poznám, že zrovna ta má OSSZ v Liberci bude v pohodě? Poslala bych ve formátu xml, ale neumím jej převést z pdf. Nejsem profík a nemám na to program. Převádí mi jen přehledy za zaměstnance, ale za mne, bohužel, ne.

• 13. 2. 2013 15:42

V. (neregistrovaný)

Vyplníte v jejich programu 602
      je to za chvilku a můžete rovnou poslat přes datovou schránku (3 strana formuláře)
      Za cca 5 minut Vám přijde do datovky zpráva, zda byl přehled v pořádku a zda ho přijali

Přehled o příjmech a výdajích osob samostatně výdělečně činných za rok 2012
      (program 602 Form Filler) datová schránka pro e - Podání

http://www.cssz.cz/cz/e-podani/

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).