Re: Může soukromá osoba vystavit účetní
Nebo sepište dohodu o provedení práce, s tím, že také musíte podepsat daňové prohlášení, aby Vám nebyla sražena daň.
Nemusí se nikam hlásit (SP, ZP - je dodržen limit do10tisíc), ale účetní Vás bude muset zaevidovat. Asi bude jednodušší ta smlouva o dílo::)))M
Markéta
Jakýkoliv doklad, kde bude napsáno kolik jste obdržela, od koho a za co, klidně použijte formulář faktury, případně "pokladní" doklad.
Děkuji moc za všechny rady. Řešila jsem to přímo s pořadatelem a nakonec mi řekl, že prý jim stačí mnou vystavený PPD. Daň odvádět nebudu protože je to výdělek do 20tis. ročně a je to příležitostné. Myslíte, že je to tak správně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
13. 2. 2013 23:09
Dobrý den,
řeším situaci, kdy budu mít jednorázový výdělek v hodnotě 2500 Kč. Jedná se o vystoupení na plese. Pořadatel po mě však vyžaduje nějaký účetní doklad, aby mi na základě něj mohl vydat ty peníze. Můžu tedy napsat nějaké "potvrzení" nebo něco jako paragon (na moje rodné číslo???), že jsem za vystoupení přijala 2500 Kč? Nebo to můžu řešit třeba smlouvou o dílo?? Jedná se mi o to, že jako studentka (soukromá osoba, nepodnikatel) bych měla mít nárok na 20000 Kč příležitostný příjem bez zdanění, ale jaký doklad vlastně můžu vystavit? Mnohokrát děkuji za jakoukoli radu