Re: Doměřená daň PO
Ano, za rok 2012 mám daňovou povinnost a mám to zaúčtováno tak, jak má být, tedy 591/341.
Asi takto, za rok 2011 byl doměrek 8 tis. Kč a v r.2012 je daň 82 tis.Kč. Když se ale kouknu na řádek 33 ve výkazu zisku a ztrát (zjednodušená verze), je to písmenko Q, tak tam mám pouze těch 8 tis., ale ne ten zbytek.
Nevím co s tím.
Poradíte?
Díky
Pak je to asi spíše problém technický. Podívat se, jestli máte ve výkazu zisku a ztrát navázaný na řádek - písmeno Q účet 591. Když tak se ptát na hot-line nebo programátora vašeho uct sw. Zaúčtované to máte dobře.
Vy jste PO nebo FO a vedete PÚ?
Pokud PO (předpokládám ze str. 3 A, mate mě jen rozdělení výdajů, vy jako PO máte náklady) a zpracováváte tudíž DPPO, tak do ř.10 musíte dát HV bez účtů 591 a 592. Tyto dva účty se vám objeví jen ve výkazu zisku a ztrát.
A jak a z čeho máte spočítanou daň, když teprve děláte přiznání? Postup je opačný, napřed ÚZ bez daně, pak přiznání, ř.10 bez účtu 59.., pak mi vyjde daň a tu jako poslední zápis zaúčtuji do r. 2012 a udělám výkaz R, VZZ a Přílohu k ÚZ.
Jsme PO a dělám to taky tak, ale náš FÚ chce mít 591 na straně 3, zdá se mi to divné, ale bohužel.
Stále mě ale zlobí ten doměrek,v přiznání se to jeví tak, že bychom to měli znovu platit.
Musím se na to zaměřit.
Asi bude zase někde technický problém
Děkuji za odpovědi
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
15. 2. 2013 11:28
Dobrý den, prosím o radu.
Na kterém řádku ve výkazu zisku a ztrát se mi má objevit doměřená daň za předcházející rok 2011?
Účtovala jsem 595/341, pak úhrada 341/221.
Když se koukám na řádek 33 (Q) ve výkazu zisku a ztrát, tak tam mám jen danou doměřenou daň za rok 2011, ale normální daň v roce 2012 ne.
Kde mám chybu, poradí mi někdo?
Děkuji za odpověď