Re: rozvaha - nesedí
Dobrý den .... k účetní několikrát do roka zajdu a doděláváme potřebné nedostatky a kontroluje moje postupy. Nicméně teď jsem u ní byla a neměla jsem v účetnictví vše v pořádku, takže jsem se s ní domluvila, že zkusím udělat závěrku sama i s daň. přiznáním - poradila mi jak na to. Nicméně teď jsem zjistila, že mi rozvaha nesedí o oněch 81 Kč, ale netuším - jestli bych to v těch interních dokladech nemělo být s kladným znaménkem.....
Účtuji v programu Pohoda a nerovnají se mi aktiva s pasivy o 81Kč (aktiva jsou o 81Kč větší) - někde v pasivech mi tedy oněch 81Kč chybí ..... případ jsem popsala níže a netuším, jak z toho ven ... dle mého by účet 395 měl být nulový a já tam mám oněch 81Kč s minusem (účetní to před tím zaúčtovala v ID likvidací OP - 81 na 395/315)
Ještě upřesnění - nechala jsem si vyjet rozvahu v haléřích a nesedí mi A a P o 81 Kč (Aktiva jsou o 81 Kč vyšší). Takovouto částku 81 korun mám v interních dokladech. Jednalo se o ponechání si přeplatku (ve vyúčtování energií a služeb s nájemnicí)
vyúčtování s nájemnicí - ostatní pohledávky
1. vyúčtování služeb 7419
2. zaplacené zálohy -7500
= přeplatek 81Kč - toto zaúčtování 315/378 ..... paní předčasně ukončila nájem a domluveno, že si 81 korun necháme ..... s účetní (moje občasná pomoc - jsem začátečník) to zaúčtovala v ID na účet
-81 předkontace 315/648 ...... myslím si, že tady bude zakopaný pes, ale nevím si s tím moc rady. Poradil by mi někdo?
Děkuji
Gábina
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
18. 2. 2013 17:48
Potřebovala bych poradit.
Rozvaha za rok 2012 mi bohužel nevychází ..... Aktiva jsou o tisíc korun větší, než pasiva..... letos vše dělám prvně - s manželem jsme založili r. 2011 firmu, min. rok mi s tím pomáhala účetní - teď již provádím vše sama. Jsem trochu bezradná, nevím kde chybu hledat.
Děkuji