Re: rozvaha - nesedí
Dobrý den .... k účetní několikrát do roka zajdu a doděláváme potřebné nedostatky a kontroluje moje postupy. Nicméně teď jsem u ní byla a neměla jsem v účetnictví vše v pořádku, takže jsem se s ní domluvila, že zkusím udělat závěrku sama i s daň. přiznáním - poradila mi jak na to. Nicméně teď jsem zjistila, že mi rozvaha nesedí o oněch 81 Kč, ale netuším - jestli bych to v těch interních dokladech nemělo být s kladným znaménkem.....
Účtuji v programu Pohoda a nerovnají se mi aktiva s pasivy o 81Kč (aktiva jsou o 81Kč větší) - někde v pasivech mi tedy oněch 81Kč chybí ..... případ jsem popsala níže a netuším, jak z toho ven ... dle mého by účet 395 měl být nulový a já tam mám oněch 81Kč s minusem (účetní to před tím zaúčtovala v ID likvidací OP - 81 na 395/315)
Ještě upřesnění - nechala jsem si vyjet rozvahu v haléřích a nesedí mi A a P o 81 Kč (Aktiva jsou o 81 Kč vyšší). Takovouto částku 81 korun mám v interních dokladech. Jednalo se o ponechání si přeplatku (ve vyúčtování energií a služeb s nájemnicí)
vyúčtování s nájemnicí - ostatní pohledávky
1. vyúčtování služeb 7419
2. zaplacené zálohy -7500
= přeplatek 81Kč - toto zaúčtování 315/378 ..... paní předčasně ukončila nájem a domluveno, že si 81 korun necháme ..... s účetní (moje občasná pomoc - jsem začátečník) to zaúčtovala v ID na účet
-81 předkontace 315/648 ...... myslím si, že tady bude zakopaný pes, ale nevím si s tím moc rady. Poradil by mi někdo?
Děkuji
Gábina
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Levné nákupy z Číny končí. Od července platí nové clo na všechny malé zásilky
Žena okamžitě přišla o dávky kvůli cizí chybě v platbě výživného
Seniorům letos končí nejvíce řidičských průkazů
Vibe coding: Proč vám tahle dovednost zachrání místo u stolu nebo vás posadí do čela
Doplňující údaje zaměstnavatele pro JMHZ – podrobný manuál
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
18. 2. 2013 17:48
Potřebovala bych poradit.
Rozvaha za rok 2012 mi bohužel nevychází ..... Aktiva jsou o tisíc korun větší, než pasiva..... letos vše dělám prvně - s manželem jsme založili r. 2011 firmu, min. rok mi s tím pomáhala účetní - teď již provádím vše sama. Jsem trochu bezradná, nevím kde chybu hledat.
Děkuji