Re: Vyúčt.daně ze závislé čin.-daňové zv
Nojo, tak to mám něco špatně, protože jsem opravu v žádném měsíci neprovedla. Mě se automaticky za ten březen pokrátil odvod na zálohovou daň o tu částku toho daňového zvýhodnění. Takže jestliže byla sražená daň 64747,- RZD 10030,- pak odvod měl být 54717,-???
Já měla 53600,- to jsem tedy měla odvod o 1117,- Kč MÉNĚ? No to je úžasný.
Pokud je to vyplacený bonus za některý měsíc 2012, dáte do sl.5
Ano, asi to je bonus i když mi v programu vyjíždí jako daňové zvýhodnění, ale nechala jsem si spočítat tu mzdu zaměstnance na mzdové kalkulačce a tam to nazvali správně-daňový bonus. Jsem z toho trochu vedle, my totiž nemáme zaměstnance, kteří by ještě uplatňovali slevy na dítě, tohle byl jediný v roce 2012 a ještě u nás byl jen dva měsíce. Takže si myslím, že to byl vyplacený bonus. On měl HM 6257,-, , měl nějaké neplacené volno, doplácel ZP, slevu na poplatníka nemohl vlastně uplatnit a tudíž ani slevu na dítě, pak to musí být daňové zvýhodnění formou bonusu, je to tak?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
19. 2. 2013 13:09
Prosím kam se mi promítne ve Vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti poskytnutí daňového zvýhodnění na dítě. V březnu jsem měla sraženou zálohu na daň 64747,- (sl.2), ale měla jsem RZD 10030,- (sl.4), odvedeno daně 53600 (sl.11), rozdíl je 1117,- daňové zvýhodnění na dítě, které bylo zaměstnanci vyplaceno,nemohl uplatnit slevu na dani, do kterého sloupečku ho uvést?
díky