Re: Zelený bonus od 2013 vyplácí OTE, a.
>>>Dobrý den,
>>>od ledna 2013 nám hradí podporu elektřiny formou
>>>zeleného bonusu OTE, a.s.
>>>Přišel mi od nich doklad o výplatě podpory, zde jsou
>>>však uvedeny jen ceny bez DPH.
>>>
>>>Znemená to tedy, že od ledna 2013 se jedná o plnění
>>>osvobozené od DPH? V zákoně o DPH jsem žádnou změnu
>>>nezaregistrovala. Dívala jsem se špatně?
>>>
>>>Děkuji
>>za
>>pomoc
>>
>>
>>http://www.eru.cz/user_data/files/sdeleni_elektro2/OP_OTE.pdf
>>
>>viz část 4.
A jak to je se srážkovou daní?
>Já řeším jak zaúčovat v PÚ, zda se musí na nějakém
>účti vést částka státní podpory?
Re: Zelený bonus od 2013 vyplácí OTE, a.
Někde, ale bohužel nevím kde, jsem četla, že se jedná o plnění bez DPH.
Dál to zatím nemohu řešit, neboť probíhá neustále komunikace-nekomunikace mezi námi, ERÚ, distributorem a OTE, takže většinou držím telefon, který mi dosud nikdo nezvedl, tedy kromě paní, která by mi pomohla vyplnit měsíční výkaz, ale ohledně "migrovaných dat" mi telefon nikdo nezvedl a odpověď na e-mail trvá minimálně týden - teď mi do toho navíc vlezl víkend :-(((( Aby toho nebylo málo,tak nám měnili elektroměr z "normální odečtu" na ten nepřímý, takže když se konečně objevila první naše dodávka v měsíčním výkazu, jednalo se pouze o tři dny po výměně elektroměru, což bylo ke konci únoru.
Takže nejen, že máme špatně namigrovaná data např. ohledně instalovaného výkonu, ale chybí nám i výroba i za leden a skoro celý únor. Fakt je, že jsme čtvrtletní fakturanti, ale vzhledem k té rychlosti vidím i 10. duben jaksi nerealizovatelný...navíc mne znervozňují kilowaty, které se v měsíčním výkazu objevily..
Jak Vám závidím, že máte vše OK.
Omlouvám se, ale musela jsem se podělit o svou zkušenost s OTE. Jsem tam skoro pořád a jen si říkám, že ostatní jsou v pohodě a já takový de...
Asi nyní problém zaúčtování zlehčuji, ale vzhledem k tomu, že ZB jsem poslední léta účtovala stejně jako za dodávku elektřiny, hodlám tak postupovat i nadále.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
21. 2. 2013 9:41
Dobrý den,
od ledna 2013 nám hradí podporu elektřiny formou zeleného bonusu OTE, a.s.
Přišel mi od nich doklad o výplatě podpory, zde jsou však uvedeny jen ceny bez DPH.
Znemená to tedy, že od ledna 2013 se jedná o plnění osvobozené od DPH? V zákoně o DPH jsem žádnou změnu nezaregistrovala. Dívala jsem se špatně?
Děkuji za pomoc