DPPO

• (neregistrovaný)

21. 2. 2013 11:27

Dobrý den,
    a)
    jaké zdaňovací období mám uvést na DPPO u společnosti s.r.o., která byla zapsána v OR ke dni 22.8.2012 a zdaňovacím obdobím je kalendářní rok? Má to být období od 1.1. - 31.12. nebo od 22.8. - 31.12.?
    b)
    v tabulce K ř. 1 DPPO se má uvádět roční úhrn čistého obratu, podle § 20 odst. 1 písm. a) bodu 2 zákona o účetnictví, to znamená, že když společnost od 22.8.-31.12. dosáhla obratu ve výši 1.332.368 tak výpočet ročního úhrnu ČO bude vypadat takto?
    (1332368/5)x12=3197923 - tuto částku vepíši do tabulky K
    c)
    v tabulce K ř. 2 DPPO se uvádí průměrný přepočtený počet zaměstnanců, pokud mám pouze jednatele na smlouvu o výkonu funkce a jednu DPP, tak do tohoto řádku vepíši 0?

Děkuji moc za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 2. 2013 11:37

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: DPPO
      ad a) 22.8. -31.12. za období, za které se podává DP
      (1.1. -21.8. firma ještě neexistovala, tudíž nemůže podat DP)
      ad b) 1.332.368 Kč ( z období 22.8.-31.12. vyplývá, že je to za toto období)
      ad c) 0

• 21. 2. 2013 12:40

Jirka01 (neregistrovaný)

Danielo děkuji Vám za Vaší pomoc. Jen bych se Vás rád zeptal k bodu b) v zákoně se u ročního úhrnu čistého obratu píše toto:
      ročním úhrnem čistého obratu se pro účely tohoto zákona rozumí výše výnosů snížená o prodejní slevy a dělená počtem započatých měsíců, po které trvalo účetní období, a vynásobená dvanácti
      - z toho chápu, že bych dosažený obrat měl vydělit počtem započatých měsíců, po které trvalo účetní období, v našem případě od 08-12 tj. 5 měsíců a vynásobit 12. Chápu tedy špatně větu ze zákona?

• 21. 2. 2013 13:04

Větu ze zákona chápete dobře :-), ale nejsem si jistá, že je ta věta i tak aplikována ze strany FÚ do tab. K. ř.1.
      Odpovídala jsem vám na základě svého poznatku z praxe: V r. 2009 jsem to byla na FÚ u jedné naší dceřinky vzniklé v průběhu roku opravovat, protože to tam bylo ze strany FÚ dle správkyně naprogramované na Výnosy z VZZ celkem. Ale třeba už to změnili? Nevím. I když u likvidované dceřinky v r. 2011 jsem to také uváděla v DPPO za období, ne vypočítané na měsíce a ze strany FÚ nebyl problém.
      Takže chcete-li mít jistotu, nejlépe se zeptat na FÚ vašeho správce daně nebo uveďte dle zákona a vyčkejte, jestli se vám z FÚ následně ozvou.

• 21. 2. 2013 13:41

Jirka01 (neregistrovaný)

Moc Vám děkuji za Vaší ochotu. Zavolám na FÚ a zjistím, jak to chtěji. Ještě jednou díky a přeji Vám hezký den.

• 21. 2. 2013 13:48

Napište mi pak prosím ještě o tom, co vám na vašem FÚ odpověděli, zajímalo by mě to. Děkuji a také přeji pěkný den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).