Re:účetní nemocná a co má dělat kolegyně
>>>Dobrý den,
>>>moc prosím o radu: naši paní účetní odvezli do
>>>nemocnice a šéf mi hodil na stůl doklady k DPH, ať to
>>>zpracuju, než najde náhradu.... se vším si poradím
>>>(snad) -
>>>ale mám tady také smlouvu o finančním leasingu s
>>>povinností koupě předmětu. V plánu splátek je uvedena
>>>na
>>>prvním řádku CELÁ částka za předmět leasingu
>>>vč.vyčíslení
>>>DPH, pak již jsou vyčísleny jednotlivé splátky (54)
>>>bez DPH. Já fakt vůbec netuším, co s tím - můžete být
>>>prosím někdo tak laskavý a poradit mi, jak v
>>>podvojném
>>>účetnictví toto zaúčtovat? Předpokládám, že DPH si
>>>můžeme uplatnit hned v celé výši... Děkuji za váš čas
>>>a
>>>ochotu... ach jo.
>urgentně... do středy se podává DPH a KH, sedím s ní v
>jedné kanceláři, tak snad to zvládnu - hodně jsem jí v
>posledních měsících pomáhala... ale s tím leasingem
>prostě nehnu, zůstalo to tady ležet na stole a já jsem
>fakt zoufalá.
Další možnosti
1) firma si na danou problematiku najme daňového poradce
2) v případě, že se jedná o daňový doklad na vstupu, tak si firma v KH za 05/2016 neuplatní odpočet DPH u daného plnění a neuvede ho do KH za 05/2016 - posune nárok na odpočet do doby, než bude k dispozici paní účetní (na odpočet DPH máte vlastně 3 roky)
Sama si netroufnu odpovědět, když před sebou nemám danou smlouvu a nevidím plán splátek
Re:účetní nemocná a co má dělat kolegyně
Je potřeba zjistit, zda jde opravdu o leasing, nebo úvěr... Mají daňové doklady na hodnotu celého předmětu "leasingu"? Jinak bych se přikláněla k názoru přede mnou - udělat, co je nutné a "nejasnosti" v odpočtech nechat do dalšího období...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 6. 2016 13:37
Dobrý den,
moc prosím o radu: naši paní účetní odvezli do nemocnice a šéf mi hodil na stůl doklady k DPH, ať to zpracuju, než najde náhradu.... se vším si poradím (snad) - ale mám tady také smlouvu o finančním leasingu s povinností koupě předmětu. V plánu splátek je uvedena na prvním řádku CELÁ částka za předmět leasingu vč.vyčíslení DPH, pak již jsou vyčísleny jednotlivé splátky (54) bez DPH. Já fakt vůbec netuším, co s tím - můžete být prosím někdo tak laskavý a poradit mi, jak v podvojném účetnictví toto zaúčtovat? Předpokládám, že DPH si můžeme uplatnit hned v celé výši... Děkuji za váš čas a ochotu... ach jo.