Re: Oddalování nástupu a ukončení PP
Začalo to podpisem smlouvy s datem nástupu, či ne? Nebo jak se řeší, když se sjedná PP, máte ho přihlášeného na zp a ossz a on nenastoupí? Výplata mu žádná nepřipadne, když nic neodpracoval..Na základě něčeho ho přece musí i odhlásit,ne? Já se s tím přímo nesetkala, tak si to dost dobře neumím představit, kdyby mi zam-ec nenastoupil a měl podepsanou smlouvu. Já bych mu právě dala A a klidně druhý den, co by nepřišel zrušila ve zkušební době a odhlásila ho. Mě přijde i divné to, že nástup byl sepsán k 10., pak se omlouvá, že nenastoupí a pak to posune o další týden.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 6. 2016 8:40
Dobrý den. Můj dotaz je následující. Podepsali jsme 8.6.pracovní smlouvu se zaměstnancem se dnem nástupu 10.6. Zaměstnanec se ale omluvil a že nastoupí až 13.6. Pak přišel s tím, že ho původní zaměstnavatel uvolní až k 17.6. a že tedy nastoupí 20.6. Pokud 20.6. nenastoupí můžeme mu napsat, že z důvodu nedodržení termínu nástupu ukončujeme jeho PP ve zkušební době? Nebo se to v takovémto případě formuluje jinak? Rádi bychom měli v ruce nějaký písemný dokument jím podepsaný. Děkuji za reakci.