Re: Výpověď zaměstnanci-není důvod
Netuším, jestli by byla (asistentka ředitele) ochotná se dohodnout. Emoce nelze předvídat.
Jediné, co mě napadá, je jako důvod uvést reorganizaci a zrušení jejího postu. Velká část její náplně práce už přešla na kolegy. Bylo by tohle řešením? Dát jako důvod zrušení jejího postu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 6. 2016 9:40
Dobrý den,
potřebuji dát zaměstnanci výpověď, ale nemám k tomu jiný důvod než ten, že mi nesedí jako člověk a podrývá autoritu nadřízených. Nic zásadního. S prací jsem víceméně spokojen, ale prostě se postupem doby z něj stal někdo, kdo mi ve firmě nesedí. Myslel jsem, že mu dám výpověď dle § 52c, ale jak mi tu někteří píší, je to napadnutelné. Má zaměstnavatel možnost dát zaměstnanci výpověď "bez důvodu"? Pochopitelně se nechci vyhnout placení odstupného, s tím nemám problém, ale nechci se dočkat toho, že zaměstnanec výpověď napadne a budeme se soudit.
Děkuji za odpověď, Ivan