Pořízení HM a DPH

• (neregistrovaný)

27. 6. 2016 10:49

Prosím moc o pomoc.
    Pořídili jsme majetek za 300.000,-. Platili jsme dvě zálohy a teď máme vyučtovací fakturu. Když si ji zavedu do účetníctví a dám členění DPH že se jedná o pořízení majetku, aby se mi to do DPH dostalo i do ř. 47, tak tam dostanu částku jenom zbytek, který zůstává na faktuře po odečtení záloh. Teď jsem na vážkách, to jsem měla i u odpočtu záloh už uvádět, že se jedná o pořízení majetku? Nebo jakým způsobem dostanu do ř. 47 celkovou částku pořízeného majetku?
    Napsala jsem to asi zmateně, ale snad mě někdo pochopí, co jsem tím chtěla říct a poradí.
    Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 6. 2016 11:12

Akras (neregistrovaný)

Re: Pořízení HM a DPH
      Do řádku 47 v okamžiku zařazení do používání. Do řádku dostanete dle sw, který používáte. Já vypisuji přes EPO ručně.

• 27. 6. 2016 11:13

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: Pořízení HM a DPH
      Do ř.47 se zálohy neuvádějí. HM se d ř. 47 uvádí najednou za zd. období, kdy byl HM převeden do užívání.
      Jak to provést ve vašem sw: zadáte celý ZD a DPH a následně odečtete uhrazené zálohy. Správný postup při pořízení HM a návaznost na ř.47 Přiznání k DPH záleží na sw, který používáte, proto viz buď Nápověda k vašemu sw nebo si zavolejte na hotline vašeho sw.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).