Re: Pořízení HM a DPH
Do ř.47 se zálohy neuvádějí. HM se d ř. 47 uvádí najednou za zd. období, kdy byl HM převeden do užívání.
Jak to provést ve vašem sw: zadáte celý ZD a DPH a následně odečtete uhrazené zálohy. Správný postup při pořízení HM a návaznost na ř.47 Přiznání k DPH záleží na sw, který používáte, proto viz buď Nápověda k vašemu sw nebo si zavolejte na hotline vašeho sw.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 6. 2016 10:49
Prosím moc o pomoc.
Pořídili jsme majetek za 300.000,-. Platili jsme dvě zálohy a teď máme vyučtovací fakturu. Když si ji zavedu do účetníctví a dám členění DPH že se jedná o pořízení majetku, aby se mi to do DPH dostalo i do ř. 47, tak tam dostanu částku jenom zbytek, který zůstává na faktuře po odečtení záloh. Teď jsem na vážkách, to jsem měla i u odpočtu záloh už uvádět, že se jedná o pořízení majetku? Nebo jakým způsobem dostanu do ř. 47 celkovou částku pořízeného majetku?
Napsala jsem to asi zmateně, ale snad mě někdo pochopí, co jsem tím chtěla říct a poradí.
Moc děkuji.