Re: nárok na dovolenou
A nevyčerpala jste už den dovolené ? Protože nárok 14 dnů vůbec není. Kdyby počítala květen - prosinec bylo by to 8/12, což je 13,5 dne, duben - prosinec 9/12, což je 15 dnů.
Takže 14 dnů na pásce mi spíše přijde, že od dubna jste vyčerpala 1 den a těch 14 dnů je zůstatek do konce roku.
děkuji vám za odpověď, nevyčerpala, prvních 5 dnů jsem čerpala v srpnu, do té doby jsem nevěděla na kolik dnů mám dovolené. Jen jsem si sama spočítala. zítra to řeknu a snad to opraví.
dobrý den, obracím se ještě jednou o radu, mzdové účetní jsem to řekla, ale nepochodila jsem, řekla mi, že nechápe, proč jí říkám, že jsem někde pracovala, že je to jedno a výpočet dovolené udělala 20/12x8,5měsíce, prosím, nevíte jakým paragraf jí mám ukázat, nechci přijít o jeden den dovolené. děkuji vám za váš čas.
§ 212 zákoníku práce
(3) Poměrná část dovolené přísluší v délce jedné dvanáctiny též za kalendářní měsíc, v němž zaměstnanec změnil zaměstnání, pokud skončení pracovního poměru u dosavadního zaměstnavatele a vznik pracovního poměru u nového zaměstnavatele na sebe bezprostředně navazují; zaměstnanci přísluší v takovém případě poměrná část dovolené od nového zaměstnavatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
4. 10. 2016 6:37
dobrý den,
omlouvám se, že píši dotaz, který se tu stále opakuje, ale nejsem mzdová účetní a nevím jak naší mzdové účetní argumentovat. U zaměstnavatele A jsem pracovala od roku 2014 do 20.4.2016, u zaměstnavatele B pracuji od 11.4.2016, u zaměstnavatele B - nárok na dovolenou 20dnů, neměla jsem žádné neplacené volno, očr, nemoc. Mzdová účetní mi konečně uvedla na výplatní pásku nárok dovolené tzv. 14 dnů, je to prosím správně. Myslela jsem, že nárok se vypočítá
20dnů /12 x 9 měsíců =14,99 zaok. 15dnů. děkuji za kontrolu, přeji pěkný den