Re: Dlužná faktura - klient nekomunikuje
Já klientovi nedám daňové přiznání, nezpracuji mzdy. Ale pokud i to nepomůže tak, s ním končím a nedám nic z ruky dokud nezaplatí.
Psala jsem to tu už cca před rokem a půl..... posílal mi mailem KOPIE dokladů, žádné originály jsem mu nezadržovala, provedla jsem rekonstrukci účta za dva roky zpětně a až to bylo hotové a přiznání podané, odmítl zaplatit, že chci nehorázné peníze, trvalo mi to dlouho atd atd.... a požadoval zaslání účetních sestav ( deník, hl.kniha atd) to jsem odmítla a podal na mě žalobu, já na něj po poradě s právníkem protižalobu za neuhrazenou práci někdy na podzim 2014 a dodnes probíhá soud.....
Věřte, že klient, který má samé průšvihy Vas k soudu jen tak nedá. Mě zaráží fakt, že situace na úřadu není dobrá a jemu je to naprosto jedno. Mě osobně to dost štve, protože spolupráce probíhala naprosto v pořádku a nechápu, co se to najednou stalo.
Já Vás samozřejmě nechci od spravedlivého soudu odrazovat, také jsem byla odhodlaná se s ním zpočátku soudit, dnes bych již tuto cestu nevolila...i když pravděpodobně soudy někdy v budoucnu vyhraju stejně pravděpodobně žádné peníze z pana majitele již nedostanu.......
To mne mrzí. Také nechci, aby to tak dopadlo. Ale přece není správné požadovat službu...v tomto případě velmi náročné zpracování agendy a pak nezaplatit a schovávat se. Do obchodu jdou lidé také s tím, že pokud něco chtějí, bude je to něco stát.
Mě zatím vždy stačilo nedat z ruky hotové výplaty nebo hotové přiznání k DPH dokud nebyla platba na účtě. A v jednom těžším případě jsem si řekla o jeden měsíc navíc - jako předplatbu a zdůvodnila jsem to tím že jsem v něj ztratila důvěru. Dodnes je mým klientem a občas to na mě vytahuje a pochechtává se.
Dobrý den, stalo se mi něco podobného. Soudy jsou zdlouhavé a
proto jsem zvolila podání návrhu na insolvenci. Mimo jiné je potřeba uvézt více dlužníku, což z účta máte.
Reakce byla velmi rychlá, jakmile mu to došlo do datovky, že je na něj podána insolvence, do 3 dnů jsem měla peníze na účtě, poslala jsem zpětvzetí návrhu, potom mu vše předala protokolem a okamžitě ukončila spolupráci.
Chtěli smlouvu na vedení účta + neuhrazené faktury. Komunikaci, že jsem se snažila vymoci sama + jsem podepsala (s ověřeným podpisem) smlouvu o převodu pohledávky. Doporučeně jsem informovala původního dlužníka, že došlo k prodeji pohledávek.
Také bych šla cestou odprodeje pohledávky. Než se soudit s výsledkem nejistým (ačkoli vyhrajete není zde jistota, že peníze opravdu dostanete) tak raději dostat méně, ale mít čistou hlavu a klid. Společnosti vykupující pohledávky mají své cesty jak z dlužníků peníze dostat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
21. 10. 2016 11:04
Dobrý den,
mohli by jste mi poradit jak by jste postupovali v případě, že Vám klient dluží za zpracované účetnictví značnou částku a od chvíle kdy mělo dojít k doplacení se nechává zapírat, nebere mobil, nereaguje na emaily ani sms? Jeho účetní agendu jsem zpracoval a chci za ni dostat zaplaceno. Opravdu jsem již vyčerpal všechny varianty, které mě napadli. Na FU jsou velké problémy a klientovi to je nejspíš úplně jedno. Je to již několik týdnů a situace je již neúnosná. Musí být přece možnost jak ho přimět k dořešení všech záležitostí. Moc děkuji za podněty.