Re: EET: autobazar_příjem za odprodej
Pravděpodobně to bude spadat pod § 6 112/2016 Sb.
(1) Rozhodným příjmem se pro účely tohoto zákona rozumí
b) u poplatníka daně z příjmů právnických osob příjem z činnosti, která je podnikáním, s výjimkou příjmu, který
2. je z hlediska obvykle přijímaných tržeb ojedinělý, ..
Prodáváme za základě smlouvy o zprostředkování auta podnikatelů (OSVČ, s.r.o.) , kteří jsou obchodníky právě s ojetými vozy - jejich zboží, skladové zásoby... pro upřesnění. Pro ně to ojedinělý příjem není. Takže budou mi muset vystavit účtenku, když jim budu vyplácet peníze za prodané auto?
Ano. Tito poplatníci budou muset vystavit účtenku. Pokud vám peníze nepošlou bankovním převodem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
21. 10. 2016 11:55
nedávno jsem sem dávala odpověď z kontaktního formuláře ohledně evidence "tržeb" při prodeji aut na základě smlouvy o zprostředkování prodeje.
Ok. nějak se vyrovnám s tím, že když prodáme auto i nepodnikající osobě (prodávajícímu), pak budeme tiskat účtenky, ale co mi vrtá hlavou, tak pokud peníze za prodané auto vyplácíme (mínus naše provize) prodávajícímu, tak, pokud se jedná o podnikatele - bude muset i on nám vystavit účtenku???
Doteď vyplácíme peníze oproti výdajovému dokladu na cenu auta a příjmovému (daňovému) dokladu na provizi