Re: ODD - do jakého období?
Objednávku máte od FO neplátce DPH, ale podklady, že plnění bylo uskutečněno pro společnost plátce DPH, zřejmě písemně nemáte a vzhledem k tomu, že "firma" nemá doklady v účetnictví, by měl být postup:
ODD v RPDP a DD na přijatou platbu (uhrazena záloha) s 15% DPH vystavíte např. s dnešním datem do zdaňovacího období 7/2016 u DD k záloze bude DPPD k datu přijetí úhrady = v 7/2016 a podáte dodatečné Přiznání k DPH a následné KH za 7/2016 (u KH je povinnost podat následné KH do 5 PD od zjištění). U ODD byste měli prokázat, že ODD odběratel obdržel, jak je zcela na vás.
(+ vystavíte konečnou fakturu s odečtenou uhrazenou zálohou)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
10. 11. 2016 13:12
Dobrý den, v červenci jsme vyfakturovali firmě zálohu bez DPH a konečnou fakturu v RPDP. Jsou čtvrtletní plátci, včera mi vrátili oba doklady s tím, abych zálohu i konečný doklad vyfakturovala na fyzickou osobu, která si zakázku objednala (neplátce) s DPH 15%. Přitom nám sama potvrdila, že máme fakturovat na firmu. Mám ODD na firmu a nové doklady vystavit s červencovým datem? A mám vyžadovat potvrzení o obdržení ODD od firmy, když doklady do svého účetnictví nedala? A KH budu dělat následné? Nebo mohu vše provést do listopadu? V ODD mám zmatky :-)
Děkuji, jestli někdo poradí.