Re: Sleva na 3. dítě ve společné domácno
On nemůže uplatňovat zvýhodnění na Vaše 2 děti a Vy nemůžete uplatnit zvýhodnění na jeho dítě, protože nejste manželé. Každý můžete pouze na své vlastní, tj. Vy na 1. a 2. a on na 1.. Pokud byste se vzali, tak by šlo o děti druhého z manželů (tzn. Vyženěné nebo vyvdané) a už byste mohla uplatnit zvýhodnění Vy i na jeho dítě nebo on i na Vaše děti, nebo byste si je nějak rozdělili k uplatňování, takže už by mohlo být 1., 2. a 3.
Děkuji za odpověď. Takže status "manželé" je nezbytný ? Domnívala jsem se, že stejně jako např. pro žádost o příspěvek na bydlení jsou posuzovány "všechny osoby žijící ve společné domácnosti" jsou i v tomto případě osoby hospodařící finančně společně posuzovány.
Nejsou posuzovány všechny osoby viz zákon o dani z příjmů:
§35c (6) Za vyživované dítě poplatníka se pro účely tohoto zákona považuje dítě vlastní, osvojenec, dítě v péči, která nahrazuje péči rodičů, dítě, které přestalo být u tohoto poplatníka z důvodu nabytí plné svéprávnosti nebo zletilosti v pěstounské péči, dítě druhého z manželů........
(poslední 4 slova)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
10. 11. 2016 21:58
Dobrý den, žijeme spolu jako druh a družka ve společné domácnosti a vyživujeme společně mé dvě děti svěřené mi do péče a jedno druhovo dítě svěřené mu do péče, všechny tři děti studující a mladší 18 let. Já uplatňuji u zaměstnavatele slevu na první a druhé dítě, druh uplatňuje u zaměstnavatele slevu na první dítě. Mohl by uplatňovat vyšší slevu, jako na třetí dítě v domácnosti ? Jakým způsobem doložit jeho či mému zaměstnavateli ?