Re: Ukončení činnosti sro a majetek
Děkuji. Takže lepší bude nejdříve byty dokončit, prodat a potom likvidace sro, jestli to dobře chápu.
Nebo by byla možnost, abych nedodělané byty odkoupil jako jedniný společník a potom sro zlikvidoval? Byty bych po dokončení prodal jako FO. Je to takhle možné?
Re: Ukončení činnosti sro a majetek
Nechci dále podnikat. Nevyšly mi žádné další projekty a dostal jsem nabídku jako zaměstnanec. Ale pokud je to tak složité, raději byty ještě dokončím a prodám, pak společnost zlikviduji. Nemám žádné pohledávky ani závazky, jen ten nedokončený majetek a automobil.
Při prodeji bytu musím odvést 15% dph, daň z převodu nemovitostí (to mohu zahrnout do nákladů?) a daň z příjmů? Čili Prodejní cenu mi snižují veškeré náklady na pořízení včetně nákupu vlastnických podílů v bytovém domě? Je to tak?
Děkuji za rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
13. 11. 2016 13:23
Dobrý den, prosím o radu, sro rekonstruovalo dvě bytové jednotky, uplatňovalo si nárok na odpočet dph. Byty ještě nejsou dodělané a zkolaudované. Pokud by teď sro ukončilo podnikatelskou činnost, co by se dělo s bytovýma jednotkama? A co s dph? Museli bychom něco dodaňovat?