Re: Exekuce - DPP, 1/2 HPP
Jak můžete říct, že má z DPP 8450 Kč čistého, když přece vychází pouze jedna čistá částka (tedy pokud má podepsané daň.prohlášení).
Oba daňové základy z obou výdělků se přece sčítají, vypočítá se jedna daň a vyjde jedna čistá částka.
A od této čisté částky odečtete jeho nezabavitelnou částku a vypočítáte obvyklým způsobem srážku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
30. 11. 2016 13:29
Prosím o radu. Mám tady zaměstnankyni, která má dohodu o provedení práce celkem tedy 8.450,- Kč/ měsíc čistého a poté má u nás ještě poloviční pracovní úvazek cca 8.000,- Kč hrubého /měsíc. Dnes na ni přišla exekuce, bude se tato exekuce vztahovat i na dohodu o provedení práce? K čemu se bude vztahovat základní nezabavitelná částka? Vývojáři u HELIOSU mi tvrdí, že nezabavitelná částka se vztahuje zvlášť jak k HPP, tak k DPP. Prosím o radu, jestli to tak skutečně je nebo kde si to můžu vyčíst? Nebo jestli mám vzít základní nezabavitelnou částku pouze k HPP a potom částku z DPP srazit celou? Děkuji.