Re: Exekuce - DPP, 1/2 HPP
Jak můžete říct, že má z DPP 8450 Kč čistého, když přece vychází pouze jedna čistá částka (tedy pokud má podepsané daň.prohlášení).
Oba daňové základy z obou výdělků se přece sčítají, vypočítá se jedna daň a vyjde jedna čistá částka.
A od této čisté částky odečtete jeho nezabavitelnou částku a vypočítáte obvyklým způsobem srážku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
30. 11. 2016 13:29
Prosím o radu. Mám tady zaměstnankyni, která má dohodu o provedení práce celkem tedy 8.450,- Kč/ měsíc čistého a poté má u nás ještě poloviční pracovní úvazek cca 8.000,- Kč hrubého /měsíc. Dnes na ni přišla exekuce, bude se tato exekuce vztahovat i na dohodu o provedení práce? K čemu se bude vztahovat základní nezabavitelná částka? Vývojáři u HELIOSU mi tvrdí, že nezabavitelná částka se vztahuje zvlášť jak k HPP, tak k DPP. Prosím o radu, jestli to tak skutečně je nebo kde si to můžu vyčíst? Nebo jestli mám vzít základní nezabavitelnou částku pouze k HPP a potom částku z DPP srazit celou? Děkuji.