Re: Registrace k DPH + dárek
Podle ZDP §25/1/t je daňově uznatelný takový dárek, pokud je v hodnotě do 500 Kč/ ks, je to reklamní nebo propagační předmět, tj je opatřen Vaším logem. Když ty dárečky nebudou definici splňovat. můžete také v DE evidovat, ale do nedaňových výdajů.
Při dobrovolné registraci rozhoduje o datu zaregistrování FÚ.
A velmi často se v tom úředníci šťourají a chtějí další podklady, než plátcovství schválí.
Re: Registrace k DPH + dárek
Tak to budu muset rozdělit, asi polovina bude s logem a polovina nakoupené dárečky přímo předané zákazníkovi bez loga. Ještě mi není jasné jak tedy zaevidovat, naskladnit a dát pak výdejku na základě paragonu k objednávce? Bez předkontace? Pokud budou bez loga, tak dám výdejku a předkontaci ostatní nedaňové výdaje.
Už jsem pročítala pár článků, že v tom rádi šťourají a zjišťují, proč chceme být plátci, ale bohužel máme většinu zákazníků firmy, tak by se nám to vyplatilo více.
Moc děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
30. 11. 2016 17:25
Dobrý den, moc prosím o radu. Když chceme před vánoci dávat při objednávce nad určitou částku malou pozornost (max. do 300 Kč, podle výše objednávky), jak ji mám zaevidovat? Nebo raději nakoupit bez IČO a dát jen jako dárek?
Vedeme daňovou evidenci, nejsme plátci DPH a používáme software Money.
Jěště bych se chtěla zeptat, úplně z jiné strany. Chceme se dobrovolně registrovat k DPH, je možné zadat do registrace určité datum např. od 1. 1. 2017 nebo to určuje FÚ?
Předem moc děkuji za každou radu.