Re: výpověď - prosím mzdové
Samozřejmě, že je oprávněný. I průměrně inteligentní člověk zná rozdíl mezi dohodou - musí souhlasit obě strany, je to od slova dohodnout se, a výpověď od slova něco vypovědět někomu, kdy nepotřebuji souhlas druhé strany. Navíc výpověď na sebe automaticky ze zákona váže 2 měsíce výpovědní dobu. Takže výpověď dohodou je totální nesmysl.
Ne, nemusí. Ale když to píšete vy, tak to asi byl váš nápad, ne?
Já se ani moc zam-teli nedivím, že trvá na tom, že je to z Vaší vůle. Třeba chcete jít na úřad práce a podle této věty bude jasné, že spadáte pod podporu v nižších procentech. Třeba už měli někdy s ÚP problémy, tak se toho chtějí vyvarovat. Možná o Vás stojí, tak ať je jasné, že jste chtěl odejít sám. A zam-teli je jasné, že když se nedohodnete, tak stejně dáte výpověď, takže se problém jen oddálí.
To už by záleželo na Vás, jak byste případně nárok na větší podporu obhájil. Takto se zam-tel chce jistit, že jste třeba nebyl nadbytečný, tudíž by Vám náleželo i odstupné. Pokud chcete skončit na dohodu, tak se budete muset podřídit. Jinak budete muset dát sám výpověď (2 měs. výp. lhůta) - podpora je také snížená. Je vidět, že Váš zam-tel (ten, kdo od Vás papír přebíral), má přehled o Zákoníku práce, že nechtěl převzít "výpověď dohodou". Kdybyste se podíval do historie této diskuse, tak zjistíte, že na "výpověď dohodou" už jsou někteří odpovídající (vč. mě) alergičtí.
Já bych to v tom případě nedávala do nadpisu, ale až do textu:
Dohoda o ukončení pracovního poměru. Zaměstnavatel... a zaměstnanec.... se dohodli na ukončení pracovního poměru dnem..., který bude posledním dnem zaměstnání. Dohoda o ukončení prac. poměru se sjednává na návrh zaměstnance.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
1. 12. 2016 11:28
Dobrý den. Se zaměstnavatelem jsem se dohodl o výpovědi dohodou. Účetní jsem donesl " Výpověď - dohodou" a účetní mi to nezvzala a trvá na formulaci " Dohoda o rozvázání pracovního poměru ze strany zaměstnance" . Prosím je její požadavek oprávněný,nebo si mám trvat na svém. Děkuji