Re: Přijatý "čistorkevný dobropis" a EET
!!!! Ajajaj !!!!
S těmi A a B jsem to celé dopletl, tak znova...
Překvapilo mě tvrzení ve zmíněném vlákně, že příjem z opravného daňového dokladu podléhá EET. Zkonstruuji tedy následující příklad:
Podnikatel A, neplátce DPH, koupí od jiného neplátce (B) za hotové 10 ks výrobků po 100 Kč, zaplatí mu hotově 1000 korun. Osoba B má příjem, vystaví osobě A účtenku EET. Po několika dnech podnikatel A zjistí, že 2 kusy měly nevyhovující rozměry, domluví se s dodavatelem B o vrácení. Dodavatel B tedy vystaví pro odběratele A dobropis, převezme dva výrobky a zaplatí mu 200 Kč za vrácené výrobky.
Proč by podle výše uvedeného vlákna měl EET doklad vystavovat odběratel A? Podle § 7 by to měl přece udělat dodavatel B, vystavit EET účtenku s mínusem.
--
Ještě jednou se omlouvám za zmatení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
2. 12. 2016 7:38
Nepřímo navazuji na vlákno:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1453623
Na EET mám ještě rok a něco čas, podrobné a přesné informace o všem zatím nemám.
Překvapilo mě tvrzení ve zmíněném vlákně, že příjem z opravného daňového dokladu podléhá EET. Zkonstruuji tedy následující příklad:
Podnikatel A, neplátce DPH, koupí od jiného neplátce (B) za hotové 10 ks výrobků po 100 Kč, zaplatí mu hotově 1000 korun. Osoba B má příjem, vystaví osobě A účtenku EET. Po několika dnech podnikatel B zjistí, že 2 kusy měly nevyhovující rozměry, domluví se s dodavatelem A o vrácení. Podnikatel A tedy vystaví pro B dobropis, převezme dva výrobky a zaplatí mu 200 Kč za vrácené výrobky.
Proč by podle výše uvedeného vlákna měl EET doklad vystavovat odběratel B? Podle § 7 by to měl přece udělat dodavatel A, vystavit EET účtenku s mínusem.
Možná mi něco uniklo, díky za osvětlení.