Re: Přijatý "čistorkevný dobropis" a EET
!!!! Ajajaj !!!!
S těmi A a B jsem to celé dopletl, tak znova...
Překvapilo mě tvrzení ve zmíněném vlákně, že příjem z opravného daňového dokladu podléhá EET. Zkonstruuji tedy následující příklad:
Podnikatel A, neplátce DPH, koupí od jiného neplátce (B) za hotové 10 ks výrobků po 100 Kč, zaplatí mu hotově 1000 korun. Osoba B má příjem, vystaví osobě A účtenku EET. Po několika dnech podnikatel A zjistí, že 2 kusy měly nevyhovující rozměry, domluví se s dodavatelem B o vrácení. Dodavatel B tedy vystaví pro odběratele A dobropis, převezme dva výrobky a zaplatí mu 200 Kč za vrácené výrobky.
Proč by podle výše uvedeného vlákna měl EET doklad vystavovat odběratel A? Podle § 7 by to měl přece udělat dodavatel B, vystavit EET účtenku s mínusem.
--
Ještě jednou se omlouvám za zmatení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
2. 12. 2016 7:38
Nepřímo navazuji na vlákno:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1453623
Na EET mám ještě rok a něco čas, podrobné a přesné informace o všem zatím nemám.
Překvapilo mě tvrzení ve zmíněném vlákně, že příjem z opravného daňového dokladu podléhá EET. Zkonstruuji tedy následující příklad:
Podnikatel A, neplátce DPH, koupí od jiného neplátce (B) za hotové 10 ks výrobků po 100 Kč, zaplatí mu hotově 1000 korun. Osoba B má příjem, vystaví osobě A účtenku EET. Po několika dnech podnikatel B zjistí, že 2 kusy měly nevyhovující rozměry, domluví se s dodavatelem A o vrácení. Podnikatel A tedy vystaví pro B dobropis, převezme dva výrobky a zaplatí mu 200 Kč za vrácené výrobky.
Proč by podle výše uvedeného vlákna měl EET doklad vystavovat odběratel B? Podle § 7 by to měl přece udělat dodavatel A, vystavit EET účtenku s mínusem.
Možná mi něco uniklo, díky za osvětlení.