Re: odstupné
Odstupné,náhrada za dovolenou i náhrada v prvních 14-ti dnech nemoci se bude v lednu počítat z rozhodného období, což je předchozí čtvrtletí za předpokladu, že v něm bylo odpracováno alespoň 21 dnů.
Tak když bude PP končit 31.1.2017, průměry se budou počítat ze mzdy v měsících 10-12/2016.Případné snížení mzdy v lednu 2017 nebude mít na to žádný vliv. Mzdová účetní pravdu nemá a můžete jí odkázat na zákoník práce
§ 354
odst.1) Není-li v tomto zákoně dále stanoveno jinak, je rozhodným obdobím předchozí kalendářní čtvrtletí.
odst.2) Průměrný výdělek se zjistí k prvnímu dni kalendářního měsíce následujícího po rozhodném období.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
20. 12. 2016 18:44
dobrý den, prosím o radu: dostala jsem v listopadu výpověď pro nadbytečnost s tím, že mám nárok na 3měsíční odstpné. Konec PP
31.1.17. V lednu se mi má poměrně razantně upravit mzda směrem dolů(při zachované 4Ohod.týdenní pr.době). Odstupné mi bude počítáno z průměru platného pro 1.čtvrtletí 2017 spočítaného z příjmů ve 4.čtvrtletí 2016, kdy jsem měla vyšší příjmy? a bude mi i s tímto průměrem proplacen zbytek nevyčerpané dovolené z letošního roku? Zaměstnavatelova mzdová mi "vyhrožovala" že mi bude spočítán průměr z upravené nižší mzdy platné od 1.1.17. DOmnívám se, že to není správné, pracovní smlouva ,zařazení i úvazek zůstávají stejné, jen se má snížit mzda. Měla by na výši odstupného vliv moje případná pracovní neschopnost v lednu? Předem děkuji