Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
21. 12. 2016 9:40
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na názory a zkušenosti ostatních (pokud možno i odkaz na přísl. ustanovení v zákoně) v této záležitosti:
máme zaměstnance, který mimo naší mzdy pobírá i důchod. Zaměstnanec má tak nízkou mzdu, že nedosahovala základní nezabavitelné částky (NČ) a srážky jsme dosud nemohli provádět. Má pohledávky v těchto režimech podle data doručení 1.plátci:
pohledávka A - běžná nejstarší
pohledávka B - běžná mladší (nejnověji doručená nám)
pohledávka C - přednostní starší - ale mladší než běžná mladší
pohledávka D - přednostní mladší - ale nejmladší ze všech
u pohledávky B exekutor rozhodl, že máme ve výpočtu srážky zohlednit pobíraný důchod tak, že ho odečteme od základní částky. Tzn. nyní jsem se dozvěděla o důchodu.
Budu postupovat správně, když:
pohledávka A - není sráženo nic, protože čistá mzda nedosahuje NČ (mám upozornit exekutora na důchod? či jej mám bez dalšího zohlednit, když o něm nyní vím?)
pohledávka B - čeká až bude uspokojena pohledávka B
pohledávka C - není sráženo nic, protože čistá mzda nedosahuje NČ (mám upozornit exekutora na důchod? či jej mám bez dalšího zohlednit, když o něm nyní vím?)
pohledávka D - čeká až bude uspokojena pohledávka C
Děkuji za názory.