Re: Naléhavé prosím
Když tohle uděláte, tak nemůžete u daného plnění náklady ani odpočet DPH uplatnit v plné výši.
A řekla bych, že případná kontrola z FÚ bude chtít nějakou částku vyčíslit a zadat ji do příjmů zaměstnance = odvod daně ze mzdy + SP a ZP
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
21. 12. 2016 20:58
Dobrý večer, řeším otázku služebního telefonu pro soukromé účely svého zaměstnance. Aby FÚ při případné kontrole neměl námitky k faktuře za telefon, účtuji v DE (neplátce DPH) stanoveným procentem zdanitelný výdaj a část jako osobní výdej. Ale po přečtení příspěvku z 2/12 kdy paní psala, že kdyby dala do účetnictví celých 100% faktury, tak by FÚ nepožadoval ani podrobný výpis a výpočet %. Ale protože také měla stanovené procento, chtěli výpisy, kde byl výpočet % stanoven :-o To vůbec nemám, stanovila jsem, že 80% je do podnikání a 20% do osobního a to jsem si ještě říkala, že když si část dám do osobního, tak nebude FÚ nic podrobně zjišťovat!!! A teď právě řeším otázku služebního telefonu pro zaměstnance, který by ho používal i pro soukromé účely. Můžete mi poradit jak nejlépe postupovat? A jak by jste vyřešili i ten můj telefon, ponechat to jak to mám?