Re: Dovolená
Ne. Máte daný nějaký plán směn, takže některé máte podle něho odpracovat (to jsou Vaše pracovní dny = směny) a jiné dny máte volné, to jsou Vaše nepracovní dny. Dovolenou čerpáte ve Vašich pracovních dnech a máte ji dostat zaplacenou náhradu mzdy tolika hodinami, kolik měla v těch dnech činit dle plánu Vaše směna. Za ty, které odpracujete dle plánu, dostanete mzdu. A ty dny, které máte podle plánu nepracovní a jste doma, nemáte zaplacené nijak. Máte prostě volno.
Žádné přesouvání.
Tak to není správně. Vy jste měla plánované směny 25. a 26.12. a kvůli svátku Vám odpadly (nemohla jste je odpracovat, protože byl svátek a firma zavřela provoz). Firma Vám měla zaplatit náhradu mzdy za tyto 2 dny. No a dny, které jste skutečně odpracovala, Vám měla zaplatit jako odpracované a ne Vám na ně vykázat dovolenou.
Taky mě napadlo, jestli zaměstnavatel nezměnil rozpis směn, ale ona píše, že měla mít v ty dny směnu, tak jsem to brala jako informaci. Kromě toho - v práci v ty dny nebyla a má na ty dny práci vykázanou. Kdyby změnil harmonogram směn s tím, že ty dny nebudou jejími pracovními, tak by jí na ně přece nevykazoval práci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
4. 1. 2017 14:59
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda v nepřetržitém provozu se ze zákona smí přesouvat dny, které mám odpracované a dát je na dny, kdy jsem doma a na odpracované dny napsat dovolenou.
Děkuji