Re: Dohledaná faktura z předminulého rok
Nelze již opravovat do roku 2015.
Jak byly dělány inventarizace?
Opravíte - tedy pořídíte v neuzavřeném období (tedy v roce 2016).
Budete opravovat dle významnosti částky proti účtu jiný výsledek hospodaření minulých let.
http://www.tpa-group.cz/sites/default/files/press/mirror/opravy_chyb_a_zmeny_ucetnich_metod.pdf
Zaúčtovat musíte, protože by hrozila pokuta za neúplné účetnictví.
Mj. proč společnost podniká, když neustále dosahuje ztráty?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
10. 1. 2017 10:54
Zdravím a potřebovala bych poradit od zkušenějších. Od klienta ( právnická osoba s.r.o. ) jsem přebrala doklady za prosinec ve kterém byla kromě nové faktury i faktura z předloňského (2015) roku kterou mi nedal. Jedná se o vyúčtování energií, vodného a ostrahy ( vše fakturováno bez DPH ). Klient mi to odůvodnil tím, že fakturu mi nedal, protože jí odmítá v této podobě zaplatit. Jde o to, že na faktuře je fakturována ostraha, kterou klient nemá ve smlouvě a dále v rozpisu energií je mu fakturována energie z 5 elektroměrů místo čtyřech. Je to údajně v řešení a je odhodlán se soudit. Moje otázka tedy zní musím tuto fakturu dofakturovat do předloňského roku a tím podat opravné přiznání k dani z příjmů? Dodám, že faktura by pouze navýšila ztrátu, kterou vzhledem k tomu, že s.r.o. je ve ztrátě již několik let těžko někdy uplatním nebo to nechat tak a tvářit se, že doklad stále nemám? Vše bylo fakturováno bez DPH. Další věc je, že mám nyní i novou fakturu za další období ( přijatou v prosinci 2016 ), kde je opět fakturováno to co klient odmítá zaplatit. Společnost bude i letos ve ztrátě. Mohu já tuto fakturu normálně zaúčtovat a snížit tím daňový základ resp. navýšit ztrátu, když vím, že klient toto nezaplatí? Mohu se zeptat jak byste postupovali Vy? Předem moc děkuji za každou radu a tip.